2014-12-09 16:02

2015-01-20 23:09

Nytt hem för flyktingungdomar

HAMMARÖ: 17 flyktingungdomar har fått nytt boende

Hammarö kommun har öppnat ett nytt boende för ensamkommande flyktingungdomar ute på Sätterstrand. På tisdagen var det dags för invigning och öppet hus i de nyrenoverade lokalerna.

– Jag är glad att vi nu har lyckats få fram 17 nya platser, sa socialnämndens ordförande Margareta Ivarsson när hon tillsammans med en av de boende, 17-åriga Baba Dilir från Kurdistan, knöt ihop ett mångkulturellt och ett svenskt band i samband med invigningen.

Knyta vänskapsband och bidra till ungdomarnas integration i det svenska samhället var också vad en av dagens besökare, Madeleine Wilkens från Hammarö, ville göra.

– Jag vill uppmuntra andra Hammaröbor att göra som jag, bjuda hem några av ungdomarna på middag. Sedan får man se hur det hela utvecklas. Konstigare än så behöver det inte vara, sa Madeleine Wilkens som själv har bott mycket utomlands.

Baba Dilir gillar det nya boendet.

– Enda nackdelen är att det ligger lite avsides.

– Jag är glad att vi nu har lyckats få fram 17 nya platser, sa socialnämndens ordförande Margareta Ivarsson när hon tillsammans med en av de boende, 17-åriga Baba Dilir från Kurdistan, knöt ihop ett mångkulturellt och ett svenskt band i samband med invigningen.

Knyta vänskapsband och bidra till ungdomarnas integration i det svenska samhället var också vad en av dagens besökare, Madeleine Wilkens från Hammarö, ville göra.

– Jag vill uppmuntra andra Hammaröbor att göra som jag, bjuda hem några av ungdomarna på middag. Sedan får man se hur det hela utvecklas. Konstigare än så behöver det inte vara, sa Madeleine Wilkens som själv har bott mycket utomlands.

Baba Dilir gillar det nya boendet.

– Enda nackdelen är att det ligger lite avsides.