2018-09-26 16:43

2018-09-26 16:43

Utbildningar blir certifierade

HAGFORS

Det är de två yrkesvuxutbildningarna El och & Energi automation, samt energiteknik grund vid Älvstrandsgymnasiet som blivit de första yrkesvuxutbildningarna i Värmland att bli certifierade.

– Vi är jätteglada att vi nu fått yrkesvuxutbildningar certifierade. Genom Teknikcollege får studenterna kontakt med arbetslivet och på så sätt får vi en bättre matchning efter de krav som ställs. Studenterna får tillgång till den moderna teknik som finns ute på arbetsplatserna idag, säger Dan Forkéus, rektor för vuxenutbildningen på Älvstrandsgymnasiet i ett pressmeddelande.

Teknikcollege är Industrirådets samverkansplattform för långsiktig kompetensförsörjning för svensk industri.

– Vi är jätteglada att vi nu fått yrkesvuxutbildningar certifierade. Genom Teknikcollege får studenterna kontakt med arbetslivet och på så sätt får vi en bättre matchning efter de krav som ställs. Studenterna får tillgång till den moderna teknik som finns ute på arbetsplatserna idag, säger Dan Forkéus, rektor för vuxenutbildningen på Älvstrandsgymnasiet i ett pressmeddelande.

Teknikcollege är Industrirådets samverkansplattform för långsiktig kompetensförsörjning för svensk industri.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.