2018-07-27 17:55

2018-07-27 17:55

Badklåda kan ha upptäckts

HAGFORS: Badare har känt klåda

NWT har rapporterat om misstänkt badklåda på andra ställen i länet. Nu kan badklåda ha upptäckts i Hagfors kommun också.

Kommunen skriver på sin hemsida att de har fått in klagomål på klåda efter att personer har badat vid brofästet där Grässjön och Lidsjön går ihop.

Badklåda kan uppstå från parasiten cerkarier när vattnet är tillräckligt varmt. Den angriper vanligtvis fåglar, men den kan råka angripa människor. De är inte farliga, men det kan klia likt ett myggbett.

Kommunen skriver på sin hemsida att de har fått in klagomål på klåda efter att personer har badat vid brofästet där Grässjön och Lidsjön går ihop.

Badklåda kan uppstå från parasiten cerkarier när vattnet är tillräckligt varmt. Den angriper vanligtvis fåglar, men den kan råka angripa människor. De är inte farliga, men det kan klia likt ett myggbett.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.