2018-07-06 06:00

2018-07-06 06:58

Dags för Klarhälja

KÄRNÅSEN: 48:e året i ordningen

På måndag startar traditionsrika Klarhälja. Som vanligt är det ett digert schema under hela veckan. I år skulle milan tänts av Pettson och Findus, men på grund av torkan har planerna fått ändras. Milan kommer inte att tändas i år.

Det har blivit dags för den 48:e upplagan av Klarhälja på Hembygdsgården Kärnåsen. Under hela veckan arrangeras aktiviteter med olika teman.

Måndag är barnens dag och då bland andra Pettson och Findus kommer på besök. Under måndagen skulle också milan tänts, men i år kommer det inte att ske. På grund av torkan är det eldningsförbud och den traditionsenliga tändningen av milan har fått ställas in.

Veckan rullar sedan vidare med följande temadagar: jakt och fiske, allsång, toner och ord, skog, teater för alla samt veteranfordon.

Under de olika temadagarna kommer flera uppträdanden att ske. Bland höjdpunkterna märks Cajsa-Stina Åkerström på tisdagen, buktalaren Stephanie Elovsson Jägmo från tv-programmet Talang på lördagen och lettiska rockabillybandet The Swamp Shakers på söndagen.

Onsdagens allsångskväll förstärks också av Värmlandsprofilen Bengt Alsterlind, som programleder.

Det har blivit dags för den 48:e upplagan av Klarhälja på Hembygdsgården Kärnåsen. Under hela veckan arrangeras aktiviteter med olika teman.

Måndag är barnens dag och då bland andra Pettson och Findus kommer på besök. Under måndagen skulle också milan tänts, men i år kommer det inte att ske. På grund av torkan är det eldningsförbud och den traditionsenliga tändningen av milan har fått ställas in.

Veckan rullar sedan vidare med följande temadagar: jakt och fiske, allsång, toner och ord, skog, teater för alla samt veteranfordon.

Under de olika temadagarna kommer flera uppträdanden att ske. Bland höjdpunkterna märks Cajsa-Stina Åkerström på tisdagen, buktalaren Stephanie Elovsson Jägmo från tv-programmet Talang på lördagen och lettiska rockabillybandet The Swamp Shakers på söndagen.

Onsdagens allsångskväll förstärks också av Värmlandsprofilen Bengt Alsterlind, som programleder.

  • Jonas Berglund

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.