2018-07-05 13:27

2018-07-05 13:29

Branden i Ekshärad: "Läget är fortfarande stabilt"

EKSHÄRAD: Räddningsstyrkorna har halverats

Släckningsarbetet norr om Ekshärad fortsätter. Men räddningstjänsten räknar med att överlämna arbetet till markägarna inom en snar framtid.

Branden bröt ut i söndags och har nu pågått i fyra dygn. När läget var som allra värst fanns det tio räddningsstyrkor på plats och dessutom militären och hemvärnet. Under torsdag eftermiddag var det fem räddningsstyrkor med totalt 25 brandmän som jobbar med släckningsarbetet.

– Det är fortsatt kraftig rökspridning och en del småbränder som blåser upp, men läget är under kontroll, säger räddningsledaren Håkan Bengtsson.

– Vi har tillräckligt stor styrka för att klara av arbetet.

Hur ser de kommande timmarna ut?

– Vi kommer fortsätta blöta ner alla utkanter där branden har härjat. Vi räknar med att överlämna ansvaret till markägarna i morgon eftermiddag eller kväll, säger Håkan Bengtsson, räddningsledare på plats.

Branden bröt ut i söndags och har nu pågått i fyra dygn. När läget var som allra värst fanns det tio räddningsstyrkor på plats och dessutom militären och hemvärnet. Under torsdag eftermiddag var det fem räddningsstyrkor med totalt 25 brandmän som jobbar med släckningsarbetet.

– Det är fortsatt kraftig rökspridning och en del småbränder som blåser upp, men läget är under kontroll, säger räddningsledaren Håkan Bengtsson.

– Vi har tillräckligt stor styrka för att klara av arbetet.

Hur ser de kommande timmarna ut?

– Vi kommer fortsätta blöta ner alla utkanter där branden har härjat. Vi räknar med att överlämna ansvaret till markägarna i morgon eftermiddag eller kväll, säger Håkan Bengtsson, räddningsledare på plats.

  • Gustaf Ränkeskog

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.