2018-07-03 12:32

2018-07-03 12:33

Hagfors inför bevattningsförbud

HAGFORS

Hagfors kommun inför bevattningsförbud. Förbudet gäller från den 3 juli tillsvidare.

Förbudet innebär bland annat att det inte är tillåtet att vattna i trädgården med slang, tvätta bilen och fylla på pooler.

Normalt producerar Hagfors vattenkraftverk 4000 kubik vatten varje dygn. I rådande värmebölja produceras 5500 kubik i stället. Nu är de rädda att de inte ska hinna producera tillräckligt, om förbrukningen fortsätter i samma takt. Därför införs förbudet.

Förbudet innebär bland annat att det inte är tillåtet att vattna i trädgården med slang, tvätta bilen och fylla på pooler.

Normalt producerar Hagfors vattenkraftverk 4000 kubik vatten varje dygn. I rådande värmebölja produceras 5500 kubik i stället. Nu är de rädda att de inte ska hinna producera tillräckligt, om förbrukningen fortsätter i samma takt. Därför införs förbudet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.