2018-06-13 16:12

2018-06-13 16:12

Får pengar från kulturrådet

HAGFORS

Hagfors kommun får 1, 650 miljoner kronor från Statens kulturråd. 1,2 miljoner kommer från Kulturrådets satsning på folkbiblioteken ”Stärkta bibliotek”.

Resterade del av summan kommer från Kulturrådets utvecklingsbidrag till musik- och kulturskolor. Tina Bergenbrink är kultur- och bibliotekschef i Hagfors.

– Vi ska nu se över vilka prioriteringar vi kan göra. I biblioteket har vi planer på att utöka våra resurser för unga och för människor med andra språk än svenska. Vi vill också rusta våra lokaler så att vi kan ge ett bättre stöd till personer med synnedsättning. I kulturskolan får vi möjlighet att fortsätta med bild och film och kommer se över vad vi mer kan göra, säger Tina Bergenbrink i ett pressmeddelande.

Resterade del av summan kommer från Kulturrådets utvecklingsbidrag till musik- och kulturskolor. Tina Bergenbrink är kultur- och bibliotekschef i Hagfors.

– Vi ska nu se över vilka prioriteringar vi kan göra. I biblioteket har vi planer på att utöka våra resurser för unga och för människor med andra språk än svenska. Vi vill också rusta våra lokaler så att vi kan ge ett bättre stöd till personer med synnedsättning. I kulturskolan får vi möjlighet att fortsätta med bild och film och kommer se över vad vi mer kan göra, säger Tina Bergenbrink i ett pressmeddelande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.