2018-06-07 08:38

2018-06-07 08:44

Uddeholm firar 350 år med rekord – och bonus

HAGFORS

Uddeholm redovisar sitt bästa resultat någonsin. Företaget har ökat omsättningen med 24 procent för 2017 och firar med att betala ut en bonus till de anställda i form av en månadslön.

– Det finns flera saker att glädja sig åt i år, inte bara det att vi firar 350 års jubileum, men även att vi har ett historiskt resultat och att vi investerar på den högsta nivån någonsin, säger VD Johnny Sjöström, i ett pressmeddelande.

Omsättningen landade på närmare tre miljarder (2,976 miljarder), vilket är en ökning med 584 miljoner jämfört med året innan.

Uddeholm ökar sitt rörelseresultat med 82 procent, från 381 miljoner kronor till 582 miljoner kronor.

– Den fina utvecklingen av vår försäljning och av vår verksamhet bäddar för framtiden. Vi är 900 anställda just nu i Hagfors, men med denna tillväxt finns det en god sannolikhet att vi kommer att behöva ännu fler anställda, på sikt, säger Johnny Sjöström.

Och fortsätter:

– Uddeholms framtid ser god ut. Framför allt med tanke på de nya produkter vi utvecklar och de processer vi investerar i, förklarar Johnny Sjöström.

Bonusen motsvarar ungefär 18.500 kr/heltidsanställd.

– Det finns flera saker att glädja sig åt i år, inte bara det att vi firar 350 års jubileum, men även att vi har ett historiskt resultat och att vi investerar på den högsta nivån någonsin, säger VD Johnny Sjöström, i ett pressmeddelande.

Omsättningen landade på närmare tre miljarder (2,976 miljarder), vilket är en ökning med 584 miljoner jämfört med året innan.

Uddeholm ökar sitt rörelseresultat med 82 procent, från 381 miljoner kronor till 582 miljoner kronor.

– Den fina utvecklingen av vår försäljning och av vår verksamhet bäddar för framtiden. Vi är 900 anställda just nu i Hagfors, men med denna tillväxt finns det en god sannolikhet att vi kommer att behöva ännu fler anställda, på sikt, säger Johnny Sjöström.

Och fortsätter:

– Uddeholms framtid ser god ut. Framför allt med tanke på de nya produkter vi utvecklar och de processer vi investerar i, förklarar Johnny Sjöström.

Bonusen motsvarar ungefär 18.500 kr/heltidsanställd.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.