2018-05-14 19:26

2018-05-14 19:26

Skolan får anmärkning

HAGFORS: Kritik från skolinspektionen

Olegitimerade lärare som sätter betyg och bristen på studiero. Detta är något som Skolinspektionen kräver ska åtgärdas på högstadiet vid Älvstrandens bildningscentrum.

Det var i början av mars i år som Skolinspektionen gjorde sin tillsyn och man fann då flera brister. I beslutsrapporten konstateras att det finns brister på områden som är viktiga för elevers lärande.

Stökigt

Det framgår att det finns flera lärare som saknar lärarlegitimation i de ämnen de undervisar. De ska då sätta betyg i samarbete med legitimerade lärare för rätt bedömning. Men tiden för att samarbeta och få stöd från de legitimerade lärarna finns inte fastslår skolinspektionen. Eleverna får även bristfällig information från lärarna om sin kunskapsutveckling. Det framgår även att det är stökigt i flera klasser och brist på studiero, vilket gör att elevers kunskapsinhämtning påverkas negativt. Hagfors kommun får därför en anmärkning av Skolinspektionen, samt ett föreläggande. Senast den 28 september ska bristerna vara åtgärdade.

Det var i början av mars i år som Skolinspektionen gjorde sin tillsyn och man fann då flera brister. I beslutsrapporten konstateras att det finns brister på områden som är viktiga för elevers lärande.

Stökigt

Det framgår att det finns flera lärare som saknar lärarlegitimation i de ämnen de undervisar. De ska då sätta betyg i samarbete med legitimerade lärare för rätt bedömning. Men tiden för att samarbeta och få stöd från de legitimerade lärarna finns inte fastslår skolinspektionen. Eleverna får även bristfällig information från lärarna om sin kunskapsutveckling. Det framgår även att det är stökigt i flera klasser och brist på studiero, vilket gör att elevers kunskapsinhämtning påverkas negativt. Hagfors kommun får därför en anmärkning av Skolinspektionen, samt ett föreläggande. Senast den 28 september ska bristerna vara åtgärdade.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.