2018-01-11 16:13

2018-01-11 16:13

Stororder till Uddeholm

HAGFORS: Ska leverera till nordamerikanska bilindustrin

Uddeholm ska under tre år leverera delar till den nordamerikanska bilindustrin. Hur mycket ordern är värd är hemligt, men den omnämns som betydande för bolaget.

Det går bra för Uddeholm, som fyller 350 år i år. Under 2017 och 2018 investerar bolaget drygt en halv miljard kronor i Hagfors. Det byggs en pulveranläggning för att tillverka metallpulver för 3D-printing, värmebehandlingskapaciteten ska ökas med sex nya ugnar i en helautomatiserad byggnad och en tolfte ESR-ugn byggs.

– Den nya storordern passar som hand i handske med investeringarna. Vi är världsledande men måste ha en aktiv strategi för att behålla den positionen. Investeringarna är inte bra bara för Hagfors utan ett erkännande för hela Värmlandsindustrin, säger Robert Gustafsson, brand communication manager på Uddeholm.

Hemligheter

Storordern med den nordamerikanska bilindustrin omgärdas av stor sekretess. Att Uddeholm ska leverera delar till underleverantörer i USA och Mexiko och att avtalet sträcker sig över tre år är allt som är offentligt. Huruvida det kommer att finnas Hagforstillverkade delar i framtida bilar från kanske Tesla eller Cadillac förblir därmed en hemlighet.

– Vi kan enligt våra avtal inte kommentera något specifikt bilmärke eller någon summa. Men det är en betydande order, och att den sträcker sig över tre år känns extra bra, säger Robert Gustafsson.

Det går bra för Uddeholm, som fyller 350 år i år. Under 2017 och 2018 investerar bolaget drygt en halv miljard kronor i Hagfors. Det byggs en pulveranläggning för att tillverka metallpulver för 3D-printing, värmebehandlingskapaciteten ska ökas med sex nya ugnar i en helautomatiserad byggnad och en tolfte ESR-ugn byggs.

– Den nya storordern passar som hand i handske med investeringarna. Vi är världsledande men måste ha en aktiv strategi för att behålla den positionen. Investeringarna är inte bra bara för Hagfors utan ett erkännande för hela Värmlandsindustrin, säger Robert Gustafsson, brand communication manager på Uddeholm.

Hemligheter

Storordern med den nordamerikanska bilindustrin omgärdas av stor sekretess. Att Uddeholm ska leverera delar till underleverantörer i USA och Mexiko och att avtalet sträcker sig över tre år är allt som är offentligt. Huruvida det kommer att finnas Hagforstillverkade delar i framtida bilar från kanske Tesla eller Cadillac förblir därmed en hemlighet.

– Vi kan enligt våra avtal inte kommentera något specifikt bilmärke eller någon summa. Men det är en betydande order, och att den sträcker sig över tre år känns extra bra, säger Robert Gustafsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.