2017-11-07 16:24

2017-11-07 16:24

Dags för Höstsalongen

HAGFORS: Visas på Konsthallen i Hagfors stadshus från och med lördag

Joel Stuart Beck, August Hagberg, Sten Gruneau och Carlie Franzén är konstnärerna som ställer ut på årets höstsalong.
– Det känns jätteroligt. Vi har så många olika stilar och har flera unga konstnärer med, säger Helena Frödin ordförande i Hagfors konstförening.

Till vernissagen på lördag kommer alla konstnärer att närvara.

Joel Stuart Beck från Arvika är tredje generationen i sin familj som är keramiker. Hans farfar var Rex Stuart Beck och hans pappa är Kaj Stuart Beck. Joel Stuart Beck ställer ut stengods.

Påbrå

Konstnären August Hagberg är från Göteborg, men bor numera i Stockholm. Han ställde även ut på årets Vårsalong på Liljevalchs. Han har att brås på, hans morfars farfar var konstnären Anshelm Schultzberg.

– Jag är ju uppväxt med hans bilder. Om jag spontant skulle komma på någon likhet så är det nog stämningen i bilderna, det är vackra miljöer men det är samtidigt någon gråzon med, säger August Hagberg.

Självporträtt

På Vårsalongen i Hagfors ställer han bland annat ut självporträtt i dagboksform och en bildsvit om förhållandet till snus. Han målar i akryl och penna.

Arkitekt

Hagforsbördiga Sten Grunea bor sedan många år tillbaka i Stockholm, där han är verksam som arkitekt. De senaste 7 åren har han lagt mer tid på sitt konstnärskap. Han visar abstrakta oljemålningar. Carli Franzén från Stockholm började med graffiti, men satsar numera på måleri. Karaktäristiskt för honom är detaljerade mönster med människokroppar.

Vårsalongen på Konsthallen i Hagfors Stadshus pågår till och med den 27 november.

Till vernissagen på lördag kommer alla konstnärer att närvara.

Joel Stuart Beck från Arvika är tredje generationen i sin familj som är keramiker. Hans farfar var Rex Stuart Beck och hans pappa är Kaj Stuart Beck. Joel Stuart Beck ställer ut stengods.

Påbrå

Konstnären August Hagberg är från Göteborg, men bor numera i Stockholm. Han ställde även ut på årets Vårsalong på Liljevalchs. Han har att brås på, hans morfars farfar var konstnären Anshelm Schultzberg.

– Jag är ju uppväxt med hans bilder. Om jag spontant skulle komma på någon likhet så är det nog stämningen i bilderna, det är vackra miljöer men det är samtidigt någon gråzon med, säger August Hagberg.

Självporträtt

På Vårsalongen i Hagfors ställer han bland annat ut självporträtt i dagboksform och en bildsvit om förhållandet till snus. Han målar i akryl och penna.

Arkitekt

Hagforsbördiga Sten Grunea bor sedan många år tillbaka i Stockholm, där han är verksam som arkitekt. De senaste 7 åren har han lagt mer tid på sitt konstnärskap. Han visar abstrakta oljemålningar. Carli Franzén från Stockholm började med graffiti, men satsar numera på måleri. Karaktäristiskt för honom är detaljerade mönster med människokroppar.

Vårsalongen på Konsthallen i Hagfors Stadshus pågår till och med den 27 november.