2017-09-01 16:58

2017-09-01 16:58

Ny träpenis hittad uppspikad i träd

HAGFORS: NWT följde med på träpenisjakt

Häromdagen hittades en jätteträpenis i Blinkenbergsparken. Under fredagen hittades en träpenis i området Staffa. Fenomenet har fått stor medial spridning samtidigt som mysteriet tätnar.

NWT rapporterade igår om den en meter långa träpenis som hittats uppspikad på en trästam. Det visade sig att detta inte var något nytt fenomen. Under tre års tid har kommunens medarbetare plockat ner ett tiotal träpenisar i kommunen. Vem som skapar träpenisarna är det ingen som vet. Därför har kommunen efterlyst träpeniskonstnären på sin Facebooksida.

Stor spridning

Detta har fått stor medial uppmärksamhet. Nu har också Expressens Leva & Bo, GT och engelskspråkiga tidningen The Local skrivit om träpenismysteriet.

– Alla journalister jag pratat med är fascinerade över att det inte är första gången man hittar en träpenis i Hagfors, säger Nathalie Andersson, avdelningssamordnare vid samhällsbyggnadsavdelningen.

På spaning

Hösten är högsäsong för att hitta träpenisar i Hagfors. När träden fäller sina blad blottas uppsatta träpenisar lättare. När NWT besöker Nathalie Andersson, så har en ny anmälan om en träpenis kommit in. Anmälaren berättar att en träpenis ska finnas i området Staffa. NWT följer med Nathalie Andersson för att söka efter skapelsen. Vi behöver inte leta länge förrän vi finner en lätt rödmålad träpenis uppspikad i ett träd vid infarten till Staffa.

– Den är mycket mindre än den förra, konstaterar hon.

Även denna träpenis kommer nu att plockas ner av medarbetarna vid parkenheten. Uppmärksamheten med träpenisarna har även fått mycket uppmärksamhet på kommunens Facebooksida. Där föreslår även någon en ny kommunslogan nämligen: ”Kommunen med stake”. Kommunalrådet Åsa Johansson (S) kommenterar detta.

– All reklam är bra reklam sägs det. Det är en kul grej. Det har skapat otroligt mycket uppmärksamhet och verkar vara den största nyheten sedan kängurun. Men en spontan reaktion är att vi inte kan använda det i marknadsföringen av kommunen, säger hon.

Men kan det vara ett brott att sätta upp träpenisar i träd? Poliskommissarie Peter Åkerström reder ut frågan.

– Om man spikar i ett träd kan det räknas som åverkan. Men om objektet är menat att skapa förargelse, så är det ett förargelsebrott. Allt beror på vad syftet är och det vet vi inte, säger han.

NWT rapporterade igår om den en meter långa träpenis som hittats uppspikad på en trästam. Det visade sig att detta inte var något nytt fenomen. Under tre års tid har kommunens medarbetare plockat ner ett tiotal träpenisar i kommunen. Vem som skapar träpenisarna är det ingen som vet. Därför har kommunen efterlyst träpeniskonstnären på sin Facebooksida.

Stor spridning

Detta har fått stor medial uppmärksamhet. Nu har också Expressens Leva & Bo, GT och engelskspråkiga tidningen The Local skrivit om träpenismysteriet.

– Alla journalister jag pratat med är fascinerade över att det inte är första gången man hittar en träpenis i Hagfors, säger Nathalie Andersson, avdelningssamordnare vid samhällsbyggnadsavdelningen.

På spaning

Hösten är högsäsong för att hitta träpenisar i Hagfors. När träden fäller sina blad blottas uppsatta träpenisar lättare. När NWT besöker Nathalie Andersson, så har en ny anmälan om en träpenis kommit in. Anmälaren berättar att en träpenis ska finnas i området Staffa. NWT följer med Nathalie Andersson för att söka efter skapelsen. Vi behöver inte leta länge förrän vi finner en lätt rödmålad träpenis uppspikad i ett träd vid infarten till Staffa.

– Den är mycket mindre än den förra, konstaterar hon.

Även denna träpenis kommer nu att plockas ner av medarbetarna vid parkenheten. Uppmärksamheten med träpenisarna har även fått mycket uppmärksamhet på kommunens Facebooksida. Där föreslår även någon en ny kommunslogan nämligen: ”Kommunen med stake”. Kommunalrådet Åsa Johansson (S) kommenterar detta.

– All reklam är bra reklam sägs det. Det är en kul grej. Det har skapat otroligt mycket uppmärksamhet och verkar vara den största nyheten sedan kängurun. Men en spontan reaktion är att vi inte kan använda det i marknadsföringen av kommunen, säger hon.

Men kan det vara ett brott att sätta upp träpenisar i träd? Poliskommissarie Peter Åkerström reder ut frågan.

– Om man spikar i ett träd kan det räknas som åverkan. Men om objektet är menat att skapa förargelse, så är det ett förargelsebrott. Allt beror på vad syftet är och det vet vi inte, säger han.