2017-07-24 21:20

2017-07-24 21:20

Skola anmäld till DO

HAGFORS

En skola i Hagfors kommun har blivit anmäld till Diskrimineringsombudsmannen (DO).

Ärendet gäller en elev som vid flertalet tillfällen blivit diskriminerad. En anmälan kom in under 2015 men situationen har enligt den nya anmälan förvärrats. Anmälaren bedömer inte att skolan har lyckats stoppa den kränkande behandlingen som utförts mot eleven.

Skolan har därför fått 16 frågor de ska besvara innan slutet av augusti. Frågorna kretsar kring hur de har arbetat med att hantera diskrimineringen.

Ärendet gäller en elev som vid flertalet tillfällen blivit diskriminerad. En anmälan kom in under 2015 men situationen har enligt den nya anmälan förvärrats. Anmälaren bedömer inte att skolan har lyckats stoppa den kränkande behandlingen som utförts mot eleven.

Skolan har därför fått 16 frågor de ska besvara innan slutet av augusti. Frågorna kretsar kring hur de har arbetat med att hantera diskrimineringen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.