2017-06-19 18:55

2017-06-19 18:55

Chef fick 145 000 kronor i avgångsvederlag

HAGFORS: Kort anställning för flygplatschefen Charles Lilja

Charles Lilja blev ny flygplatschef i januari. I maj tecknade han ett uppsägningsavtal med Hagfors kommun. Den 30 juni avslutas anställningen och han får 145000 kronor i avgångsvederlag. Fram tills dess är han tjänstebefriad.

Charles Lilja tillträdde formellt tjänsten som flygplatschef vid Hagfors flygplats den 30 januari. Han efterträdde Henric Ceder som hade varit flyplatschef i sex år. När NWT träffade Charles Lilja i januari, så gick han bredvid Henric Ceder för att lära sig de nya arbetsuppgifterna.

– Det känns spännande och intressant. Jag har ju närmare 25 års erfarenhet av flygbranschen. Men det här blir nytt för mig. Jag har inte varit flygplatschef tidigare. Det är helhetsansvaret som lockar mig, sa Charles Lilja vid det tillfället.

I mars blev han sjukskriven. Den 19 maj tecknade Charles Lilja en uppgörelse om uppsägning med Hagfors kommun.

- Parterna var rörande överens om att det här var något vi måste avsluta, säger personalchef Richard Björn.

Enligt avtalet är Charles Lilja tjänstebefriad fram till den 30 juni då anställningen upphör. Den 27 juli får han 145 000 kronor i avräkningsfri avgångsförmån.

– Vi var överens om att tjänsten inte riktigt var hans grej och vi är nöjda med avtalet, säger Ann-Sofie Ronacher ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

NWT har försökt att nå Charles Lilja. Rekryteringen av ny flygplatschef påbörjas efter semestrarna. Fram tills dess är biträdande flygplatschef Lars Karlstam ansvarig för verksamheten.

Charles Lilja tillträdde formellt tjänsten som flygplatschef vid Hagfors flygplats den 30 januari. Han efterträdde Henric Ceder som hade varit flyplatschef i sex år. När NWT träffade Charles Lilja i januari, så gick han bredvid Henric Ceder för att lära sig de nya arbetsuppgifterna.

– Det känns spännande och intressant. Jag har ju närmare 25 års erfarenhet av flygbranschen. Men det här blir nytt för mig. Jag har inte varit flygplatschef tidigare. Det är helhetsansvaret som lockar mig, sa Charles Lilja vid det tillfället.

I mars blev han sjukskriven. Den 19 maj tecknade Charles Lilja en uppgörelse om uppsägning med Hagfors kommun.

- Parterna var rörande överens om att det här var något vi måste avsluta, säger personalchef Richard Björn.

Enligt avtalet är Charles Lilja tjänstebefriad fram till den 30 juni då anställningen upphör. Den 27 juli får han 145 000 kronor i avräkningsfri avgångsförmån.

– Vi var överens om att tjänsten inte riktigt var hans grej och vi är nöjda med avtalet, säger Ann-Sofie Ronacher ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

NWT har försökt att nå Charles Lilja. Rekryteringen av ny flygplatschef påbörjas efter semestrarna. Fram tills dess är biträdande flygplatschef Lars Karlstam ansvarig för verksamheten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.