2017-05-17 15:55

2017-05-17 15:55

Gör Nästgårds charkprodukter

NORRA RÅDA: Hemgårdens utbyggnadsplaner påskyndas

I september avvecklar Konsum Värmland sin charkproduktion i Karlstad. Men nu har det blivit känt att Konsum Värmland tecknat en avsiktsförklaring med Hemgården. Det innebär att Hemgården kommer att tillverka Nästgårds charkprodukter.

Avsiktsförklaringen gäller ett tiotal av de största charkprodukterna bland annat falukorv, hackkorv och grillkorv. Uppdraget innebär också att Hemgården strikt kommer att hålla sig till Nästgårds recept på charkprodukterna.

– Lokala produkter är och förblir viktigt. Vi ser mycket positivt på avsiktsförklaringen som innebär att vi fortsatt kan erbjuda våra kunder och medlemmar lokalt producerade charkvaror under varumärket Nästgårds, säger Tomas Sjölander, vd Konsum Värmland i ett pressmeddelande.

Hemgården har utbyggnadsplaner för anläggningen i Norra Råda. Men genom avsiktsförklaringen med Konsum Värmland både påskyndas och utökas planerna. Fram tills att utbyggnaden är klar kommer Hemgården att hyra in sig i Konsum Värmlands lokaler på Orrholmen i Karlstad. Hemgården kommer också att nyanställa 10 till 15 personer.

– Vi är glada över att få möjlighet att tillverka direkt åt Konsum Värmland. Vi kommer inte att lämna något åt slumpen för att se till att Nästgårds charkprodukter även i framtiden kommer att hålla samma höga kvalitet som de alltid har gjort, säger Torbjörn Andersson vd Hemgården i samma pressmeddelande.

Avsiktsförklaringen gäller ett tiotal av de största charkprodukterna bland annat falukorv, hackkorv och grillkorv. Uppdraget innebär också att Hemgården strikt kommer att hålla sig till Nästgårds recept på charkprodukterna.

– Lokala produkter är och förblir viktigt. Vi ser mycket positivt på avsiktsförklaringen som innebär att vi fortsatt kan erbjuda våra kunder och medlemmar lokalt producerade charkvaror under varumärket Nästgårds, säger Tomas Sjölander, vd Konsum Värmland i ett pressmeddelande.

Hemgården har utbyggnadsplaner för anläggningen i Norra Råda. Men genom avsiktsförklaringen med Konsum Värmland både påskyndas och utökas planerna. Fram tills att utbyggnaden är klar kommer Hemgården att hyra in sig i Konsum Värmlands lokaler på Orrholmen i Karlstad. Hemgården kommer också att nyanställa 10 till 15 personer.

– Vi är glada över att få möjlighet att tillverka direkt åt Konsum Värmland. Vi kommer inte att lämna något åt slumpen för att se till att Nästgårds charkprodukter även i framtiden kommer att hålla samma höga kvalitet som de alltid har gjort, säger Torbjörn Andersson vd Hemgården i samma pressmeddelande.