2017-04-20 08:35

2017-04-20 08:52

Anlagda bränder oroar polisen

HAGFORS: Utomhusscenen i Blinkenbergsparken totalförstörd i brand

Den anrika utomhusscenen i Blinkenbergsparken har brunnit ner i en anlagd brand. Det här är den fjärde anlagda branden i Hagfors på fem veckor.
– Det här är oroväckande, säger Stefan Hedelin, polisens förundersökningsledare.

Det var en polispatrull som upptäckte branden efter midnatt natten mot onsdagen och larmade räddningstjänsten. Men utomhusscenen som byggdes på 50-talet gick inte att rädda.

– Branden var anlagd. Nu ska vi göra en teknisk undersökning och knacka dörr i området och se vad vi får fram, säger Stefan Hedelin.

Ännu finns ingen misstänkt. Brottsrubriceringen är skadegörelse, eftersom det inte fanns någon spridningsrisk till boende i området.

Flera bränder

Det här är den fjärde anlagda branden i Hagfors på fem veckor. Natten till den 14 mars var det en bilbrand på Uvedsvägen. Branden var anlagd och bilen totalförstördes. Den 29 mars inträffade en anlagd brand i en soptunna på Föskeforsvägen. Den 7 april brinner det i källaren i ett bostadshus med 20 lägenheter på Tutemovägen 8. Även denna brand är anlagd och brottet rubriceras som mordbrand.

– Det är anlagda bränder på flera olika platser i centrala Hagfors och det är inget klart samband mellan bränderna. Än så länge har ingen blivit skadad som tur är säger han.

Behöver Hagforsborna känna oro över de anlagda bränderna?

– Nej, däremot ska man vara uppmärksam på personer som beter sig misstänkt. Gör iakttagelser vilka de är, hur de är klädda och hur de ser ut och kontakta oss. Man ska också se till att dörrar som ska vara låsta är låsta. Vid källarbranden på Tutemovägen, så var det en dörr som var öppen, så det gick att ta sig ner dit, säger Stefan Hedelin.

Hur ser utredningsläget ut just nu?

– När det gäller branden på Tutemovägen har vi pratat med väldigt många personer och väntar på analyssvar på fynd som vi gjort på brandplatsen. Även när det gäller branden på Uvedsvägen väntar vi analyssvar, säger han.

Det var en polispatrull som upptäckte branden efter midnatt natten mot onsdagen och larmade räddningstjänsten. Men utomhusscenen som byggdes på 50-talet gick inte att rädda.

– Branden var anlagd. Nu ska vi göra en teknisk undersökning och knacka dörr i området och se vad vi får fram, säger Stefan Hedelin.

Ännu finns ingen misstänkt. Brottsrubriceringen är skadegörelse, eftersom det inte fanns någon spridningsrisk till boende i området.

Flera bränder

Det här är den fjärde anlagda branden i Hagfors på fem veckor. Natten till den 14 mars var det en bilbrand på Uvedsvägen. Branden var anlagd och bilen totalförstördes. Den 29 mars inträffade en anlagd brand i en soptunna på Föskeforsvägen. Den 7 april brinner det i källaren i ett bostadshus med 20 lägenheter på Tutemovägen 8. Även denna brand är anlagd och brottet rubriceras som mordbrand.

– Det är anlagda bränder på flera olika platser i centrala Hagfors och det är inget klart samband mellan bränderna. Än så länge har ingen blivit skadad som tur är säger han.

Behöver Hagforsborna känna oro över de anlagda bränderna?

– Nej, däremot ska man vara uppmärksam på personer som beter sig misstänkt. Gör iakttagelser vilka de är, hur de är klädda och hur de ser ut och kontakta oss. Man ska också se till att dörrar som ska vara låsta är låsta. Vid källarbranden på Tutemovägen, så var det en dörr som var öppen, så det gick att ta sig ner dit, säger Stefan Hedelin.

Hur ser utredningsläget ut just nu?

– När det gäller branden på Tutemovägen har vi pratat med väldigt många personer och väntar på analyssvar på fynd som vi gjort på brandplatsen. Även när det gäller branden på Uvedsvägen väntar vi analyssvar, säger han.