2016-10-12 16:23

2016-10-12 16:24

Ingen rivningsanmälan inlämnad

HAGFORS: Det gamla vårdhemmet är ett riskområde

Det var inte bara NWT som fick ett anonymt samtal om att det börjat rivas i det gamla vårdhemmet i Myra, som vi berättade om 7 oktober. Även miljökontoret hade fått en påringning och förra måndagen var bygg- och miljöchef Tihomir Jerkovic och inspekterade platsen.

Ägaren var då på plats och höll på att riva i huset. Jerkovic upplyste om att han måste komma in med en rivningsanmälan och en rivningsplan med uppgifter om hur han tänkt att riva och vad han tänker göra med materialet.

– Han måste komma in med en rivningsanmälan, det är alldeles för mycket rivet. Det jag prioriterar mest är att han ska sätta upp avspärrningar vid fastigheten, att det är tillträde förbjudet och att det är en arbetsplats. Det var jag väldigt noga med att påpeka flera gånger, sa Jerkovic dagen efter besöket i Myra.

– Han sa att han gjort det många gånger. Han har till och med låst med kedjor men folk har kommit med järnfil och brutit sig in i fastigheten. Det finns på nätet ganska mycket om spökhuset Myra, säger Jerkovic.

Vid besöket i Myra förra måndagen kom Jerkovic överens med ägaren om att rivningsanmälan och rivningsplan skulle lämnas in senast i fredags men under onsdagen hade det inte kommit in några handlingar till bygg- och miljökontoret.

Eftersom det gamla vårdhemmet inte ligger inom ett detaljplanelagt område krävs inte en ansökan om rivningslov, däremot borde en rivningsanmälan med tillhörande rivningsplan ha varit inlämnad innan rivningen påbörjades.

Ägaren var då på plats och höll på att riva i huset. Jerkovic upplyste om att han måste komma in med en rivningsanmälan och en rivningsplan med uppgifter om hur han tänkt att riva och vad han tänker göra med materialet.

– Han måste komma in med en rivningsanmälan, det är alldeles för mycket rivet. Det jag prioriterar mest är att han ska sätta upp avspärrningar vid fastigheten, att det är tillträde förbjudet och att det är en arbetsplats. Det var jag väldigt noga med att påpeka flera gånger, sa Jerkovic dagen efter besöket i Myra.

– Han sa att han gjort det många gånger. Han har till och med låst med kedjor men folk har kommit med järnfil och brutit sig in i fastigheten. Det finns på nätet ganska mycket om spökhuset Myra, säger Jerkovic.

Vid besöket i Myra förra måndagen kom Jerkovic överens med ägaren om att rivningsanmälan och rivningsplan skulle lämnas in senast i fredags men under onsdagen hade det inte kommit in några handlingar till bygg- och miljökontoret.

Eftersom det gamla vårdhemmet inte ligger inom ett detaljplanelagt område krävs inte en ansökan om rivningslov, däremot borde en rivningsanmälan med tillhörande rivningsplan ha varit inlämnad innan rivningen påbörjades.