2016-10-08 16:50

2016-10-08 16:50

Välbesökt Må bra-mässa

HAGFORS: Med fokus på hjärtat

Hjärtat var temat på årets Må bra-mässa. Här fick besökarna råd om såväl hur man kan förebygga hjärtbesvär som vad man kan göra om sjukdom slagit till.

Må bra-mässan har sitt ursprung i projektet Ett friskare Hagfors. Det var sjunde gången som samhällsverksamheter, organisationer och företag samlades under ett tak för att bidra med information som på olika sätt anknyter till det här med att må bra.

I år var det 36 utställare varav många informerade om vikten att på olika sätt förebygga framtida hjärtproblem. Det var allt från kost och motion och andra må bra-aktiviteter. Ambulanspersonal fanns på plats för att bland annat visa upp en relativt nya apparat som sköter hjärtkompressioner under färd.

– Vi har motionsgrupper som stavgång en gång i veckan samt gymnastik och styrketräning med aktiviteter som är anpassad till de som drabbats, berättade Marie-Louise Andersson i föreningen HjärtLung som har 160 medlemmar i Hagfors och Munkfors.

Förutom att det var en jämn ström av besökare under dagen var det många av utställarna som passade på att besöka varandra och på så sätt hitta nya möjligheter till samarbete.

– Lite som Lokal lojal och något som också passar in under Må bra i Hagfors, sa Christina Larsson i arrangörsstaben.

Må bra-mässan har sitt ursprung i projektet Ett friskare Hagfors. Det var sjunde gången som samhällsverksamheter, organisationer och företag samlades under ett tak för att bidra med information som på olika sätt anknyter till det här med att må bra.

I år var det 36 utställare varav många informerade om vikten att på olika sätt förebygga framtida hjärtproblem. Det var allt från kost och motion och andra må bra-aktiviteter. Ambulanspersonal fanns på plats för att bland annat visa upp en relativt nya apparat som sköter hjärtkompressioner under färd.

– Vi har motionsgrupper som stavgång en gång i veckan samt gymnastik och styrketräning med aktiviteter som är anpassad till de som drabbats, berättade Marie-Louise Andersson i föreningen HjärtLung som har 160 medlemmar i Hagfors och Munkfors.

Förutom att det var en jämn ström av besökare under dagen var det många av utställarna som passade på att besöka varandra och på så sätt hitta nya möjligheter till samarbete.

– Lite som Lokal lojal och något som också passar in under Må bra i Hagfors, sa Christina Larsson i arrangörsstaben.