2016-10-03 17:46

2016-10-03 17:46

Biblioteket hade aktivitetsdag för olika åldrar

HAGFORS: Internationella barndagen

Sagostund, pyssel och en tipspromenad. Det var inslag som biblioteket ordnade när internationella barndagen uppmärksammades på måndagen.

Barnbibliotekarie Mikaela Svärd hade dukat upp för en pysselstund med pärlplattor för eftermiddagens aktiviteter. En tipspromenad med åtta frågor som hade anknytning till barnkonventionen fanns också för att barnen skulle få tänka till om vilken rätt de har i ett demokratiskt samhälle.

På förmiddagen hade barndagen firats genom ett inslag av ”läsande förebilder” . Det vare kommunalråd Åsa Johansson som berättade om vad hon gör innan det var dags för henne att läsa en saga. Fler ”förebilder” kommer till biblioteket under hösten och vintern för prata och läsa en saga tillsammans med barnen.

Barnbibliotekarie Mikaela Svärd hade dukat upp för en pysselstund med pärlplattor för eftermiddagens aktiviteter. En tipspromenad med åtta frågor som hade anknytning till barnkonventionen fanns också för att barnen skulle få tänka till om vilken rätt de har i ett demokratiskt samhälle.

På förmiddagen hade barndagen firats genom ett inslag av ”läsande förebilder” . Det vare kommunalråd Åsa Johansson som berättade om vad hon gör innan det var dags för henne att läsa en saga. Fler ”förebilder” kommer till biblioteket under hösten och vintern för prata och läsa en saga tillsammans med barnen.