2016-09-29 15:01

2016-09-29 15:01

Fängelse för flera brott

HAGFORS

En 25-årig man döms av Värmlands tingsrätt till fängelse i ett år för flera olika brott, däribland misshandel och våld mot tjänsteman.

Mannen ska i september 2015 ha tagit sig in i en bostad i Hagfors och där knuffat en kvinna till golvet, satt sig över henne och försökt skära henne med en kniv. En man kom till undsättning varpå mannen hotade att döda dem båda två.

Senare samma år ska mannen ha skallat en polis i samband med att denna skulle omhänder ta honom för berusning. Och i början av detta år ska han ha försökt stjäla en mobiltelefon en man, samt hota denne med en kniv och uttala hot.

Mannen döms nu för misshandel, olaga hot, hemfridsbrott, försök till rån, våld mot tjänsteman samt två fall av ringa narkotikabrott. Han nekar till samtliga brott förutom narkotikabrotten.

Mannen ska i september 2015 ha tagit sig in i en bostad i Hagfors och där knuffat en kvinna till golvet, satt sig över henne och försökt skära henne med en kniv. En man kom till undsättning varpå mannen hotade att döda dem båda två.

Senare samma år ska mannen ha skallat en polis i samband med att denna skulle omhänder ta honom för berusning. Och i början av detta år ska han ha försökt stjäla en mobiltelefon en man, samt hota denne med en kniv och uttala hot.

Mannen döms nu för misshandel, olaga hot, hemfridsbrott, försök till rån, våld mot tjänsteman samt två fall av ringa narkotikabrott. Han nekar till samtliga brott förutom narkotikabrotten.