2016-09-19 16:13

2016-09-19 16:13

Välbesökt på Alla barns dag

HAGFORS: En dag med många aktiviteter

I lördags var det Alla barns dag, en aktivitet initierad av företaget Platea som firar tioårsjubileum i år.

Barndagen, som var gratis och anordnades tillsammans med samarbetspartners, lockade ett stort antal barn och föräldrar. De fick leka i hoppborgen, kolla på motorcyklar, klappa hundar, gå på skattjakt, klä ut sig, leka lekar, sumo-brottas, lyssna på sagor, blåsa jättesåpbubblor, kolla på ballongkonster och trollerikonster, leka med tåg och äta bullar och dricka festis.

Ett stort antal lokala handlare var också med och firade dagen genom att hänga ut ballonger och bland annat anordna fiskdamm och ansiktsmålning.

Modiga hjärtan-priset

I samband med Plateas jubileum har det instiftats ett pris, Modiga hjärtan-priset, som ska gå till en person med civilkurage, värme, glöd, engagemang som stöder och hjälper, kort sagt någon som verkligen har ett modigt hjärta. Nomineringar till Modiga hjärtan kan göras fram till och med 6 oktober.

En jury kommer att titta på alla nomineringar och utse en vinnare som bjuds in till själva jubileumskvällen som hålls i Karlstad i oktober för särskilt inbjudna gäster. Under kvällen presenteras och koras vinnaren av Anders ”Järnmannen” Olsson. Förutom ett fint pris att stolt kunna visa upp, kommer vinnaren att få möjligheten att skänka en summa pengar till valfri välgörenhetsorganisation.

50 anställda

I samband med jubileumsdagen den 20 oktober lanserar Plateas vd Pernilla H Nykvist sin bok Alla våra barn. Den handlar om hennes bakgrund och personliga resa från fattig arbetslös småbarnsmamma till vd för ett företag som idag har 50 anställda och med hvb-verksamhet i Södra villan, Prästgården och öppenvårdsenheten Maskrosen.

Platea ägs av syskonen Pernilla H Nykvist och Robert Johansson, båda uppväxta i Hagfors.

Barndagen, som var gratis och anordnades tillsammans med samarbetspartners, lockade ett stort antal barn och föräldrar. De fick leka i hoppborgen, kolla på motorcyklar, klappa hundar, gå på skattjakt, klä ut sig, leka lekar, sumo-brottas, lyssna på sagor, blåsa jättesåpbubblor, kolla på ballongkonster och trollerikonster, leka med tåg och äta bullar och dricka festis.

Ett stort antal lokala handlare var också med och firade dagen genom att hänga ut ballonger och bland annat anordna fiskdamm och ansiktsmålning.

Modiga hjärtan-priset

I samband med Plateas jubileum har det instiftats ett pris, Modiga hjärtan-priset, som ska gå till en person med civilkurage, värme, glöd, engagemang som stöder och hjälper, kort sagt någon som verkligen har ett modigt hjärta. Nomineringar till Modiga hjärtan kan göras fram till och med 6 oktober.

En jury kommer att titta på alla nomineringar och utse en vinnare som bjuds in till själva jubileumskvällen som hålls i Karlstad i oktober för särskilt inbjudna gäster. Under kvällen presenteras och koras vinnaren av Anders ”Järnmannen” Olsson. Förutom ett fint pris att stolt kunna visa upp, kommer vinnaren att få möjligheten att skänka en summa pengar till valfri välgörenhetsorganisation.

50 anställda

I samband med jubileumsdagen den 20 oktober lanserar Plateas vd Pernilla H Nykvist sin bok Alla våra barn. Den handlar om hennes bakgrund och personliga resa från fattig arbetslös småbarnsmamma till vd för ett företag som idag har 50 anställda och med hvb-verksamhet i Södra villan, Prästgården och öppenvårdsenheten Maskrosen.

Platea ägs av syskonen Pernilla H Nykvist och Robert Johansson, båda uppväxta i Hagfors.