2016-08-02 18:06

2016-08-02 18:07

Hagforsyran drar i gång igen

HAGFORS: Pågår från torsdag till och med lördag

Nu är det åter dags för tre dagars Hagforsyra där kommunens föreningar visar vad som finns att erbjuda. Precis som förra året är Ekshärad, Uddeholm och Hagfors värdar för varsin dag.

Förra årets premiär av Hagforsyran blev mycket välbesökt.

– I år är det 44 programpunkter, vilket är fler än sist. De flesta av aktiviteterna är också gratis. Det blir även gratisbussar mellan de tre orterna, säger Leo Larsson, projektledare för Hagforsyran.

Favorit i repris är Hagforsklassikern. Starten går på fredag i Uddeholm med 15 km rullskidor. På lördag i Hagfors är det 6 km löpning och 1, 3 km simning i Uvån.

– Det är fler anmälda än samma tid förra året, säger han.

På torsdag är det Ekshärads dag. Då blir det bland annat innebandy utanför sportaffären i Ekshärad mellan Edebäck IBF och Hagfors IBF. Ekshärads hembygdsgård ska ha kolbullekväll, där kommer kommunalrådet Åsa Johansson också invigningstala. Samma dag finns det också möjlighet till rundflygning över kommunen från Hagfors flygplats. Biljetterna måste bokas i förväg på Hagfors turistbyrå.

– Det var populärt med rundflygningarna förra året, så i år har vi utökat antalet flighter, säger han.

På fredag är det Uddeholms dag. Då blir det bland annat visning av Uddeholms herrgård.

– Det var ju så stort intresse även för detta förra året, så i år blir det dubbla guider och dubbelt antal visningar, säger han.

Vid Uddeholmsladan blir det flyguppvisning och utdelning av Framtidsarvet. Gratisbussar kommer att gå mellan Stjärnsfors kvarn och Uddeholms herrgård. På kvällen blir det Bygdetrav på Klarälvstravet och i Uddeholmsladan underhåller Direkt Dunder och ÖSA.

På lördag är det Hagfors tur. Då blir det bland annat Hagfors Summerslide Challenge och dragkamp över Uvån.

– I år ska vi lägga ut bryggor för de tävlande att stå på. Då blir det bättre sikt för publiken.

Lars-Ove Hagéll och Hagfors Musikkår kommer leda Barnens tåg. I Blinkenbergsparken blir det ansiktsmålning för barn och besök av trollkarlen Simon Söderqvist. Mer information om Hagforsyran finns på www.facebook.com/hagforsyran

Förra årets premiär av Hagforsyran blev mycket välbesökt.

– I år är det 44 programpunkter, vilket är fler än sist. De flesta av aktiviteterna är också gratis. Det blir även gratisbussar mellan de tre orterna, säger Leo Larsson, projektledare för Hagforsyran.

Favorit i repris är Hagforsklassikern. Starten går på fredag i Uddeholm med 15 km rullskidor. På lördag i Hagfors är det 6 km löpning och 1, 3 km simning i Uvån.

– Det är fler anmälda än samma tid förra året, säger han.

På torsdag är det Ekshärads dag. Då blir det bland annat innebandy utanför sportaffären i Ekshärad mellan Edebäck IBF och Hagfors IBF. Ekshärads hembygdsgård ska ha kolbullekväll, där kommer kommunalrådet Åsa Johansson också invigningstala. Samma dag finns det också möjlighet till rundflygning över kommunen från Hagfors flygplats. Biljetterna måste bokas i förväg på Hagfors turistbyrå.

– Det var populärt med rundflygningarna förra året, så i år har vi utökat antalet flighter, säger han.

På fredag är det Uddeholms dag. Då blir det bland annat visning av Uddeholms herrgård.

– Det var ju så stort intresse även för detta förra året, så i år blir det dubbla guider och dubbelt antal visningar, säger han.

Vid Uddeholmsladan blir det flyguppvisning och utdelning av Framtidsarvet. Gratisbussar kommer att gå mellan Stjärnsfors kvarn och Uddeholms herrgård. På kvällen blir det Bygdetrav på Klarälvstravet och i Uddeholmsladan underhåller Direkt Dunder och ÖSA.

På lördag är det Hagfors tur. Då blir det bland annat Hagfors Summerslide Challenge och dragkamp över Uvån.

– I år ska vi lägga ut bryggor för de tävlande att stå på. Då blir det bättre sikt för publiken.

Lars-Ove Hagéll och Hagfors Musikkår kommer leda Barnens tåg. I Blinkenbergsparken blir det ansiktsmålning för barn och besök av trollkarlen Simon Söderqvist. Mer information om Hagforsyran finns på www.facebook.com/hagforsyran

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.