2016-07-18 18:47

2016-07-18 18:47

Röstsedlarna överklagas inte

HAGFORS: Föräldragruppen vid Råda Skola har tänkt om

Föräldragruppen som fått till en folkomröstning om Råda Skola tänkte överklaga beslutet om röstsedlarnas formulering. Men nu backar de.
– Vi överklagar inte. Om vi överklagar skulle folkomröstningen bli fördröjd, säger Boo Westlund, från föräldragruppen.

Föräldragruppen hade reagerat på kommunens planer på att göra om Råda Skola till en F-3 skola och lägga ner mellanstadiet och istället bussa dessa elever till Kyrkhedens Skola i Ekshärad. Genom namninsamling lyckades de få till en folkomröstning. Vid kommunfullmäktigesammanträdet den 27 juni beslutades att folkomröstning om Råda skola ska ske den 13 november.

Röstsedlar

Vid samma tillfälle beslutades att röstsedlarna skulle ha tre alternativ. Nämligen 1. Jag förordar en förskoleklass till årskurs 6-skola. 2. Jag förordar en förskoleklass till årskurs 3-skola. 3. Jag avstår.

Representanter från föräldragruppen var upprörda efteråt.

– I alla andra folkomröstningar är det ju ett tydligt Ja eller Nej, sa Boo Westlund efter beslutet.

Föräldragruppen meddelade då också att de tänkte överklaga kommunfullmäktiges beslut. Men under den gångna helgen har de haft möte om detta.

– Vi överklagar inte för vi vill ha folkomröstning snabbt därför att skolan är i så dåligt skick. Vi måste få en renoverad eller ny skola i Råda. Det är inte rimligt att barnen ska behöva vistas i de lokalerna längre än nödvändigt. För att inte fördröja processen ännu mer så accepterar vi det här även om vi inte är nöjda, säger Boo Westlund.

Han är ändå segerviss.

– Vi kommer att vinna och vi utgår ifrån att kommunen också kommer att följa valresultatet, säger han.

Nu ska föräldragruppen istället lägga all energi på folkomröstningen.

– Det blir en valkampanj, där vi kommer att agitera för att skolan ska vara kvar i Råda. Vi tror att det är väldigt viktigt att man bevarar skolan så att Råda kan fortsätta vara en attraktiv boendeort, säger han.

Föräldragruppens valkampanj börjar på lördag under Rådadagen.

Föräldragruppen hade reagerat på kommunens planer på att göra om Råda Skola till en F-3 skola och lägga ner mellanstadiet och istället bussa dessa elever till Kyrkhedens Skola i Ekshärad. Genom namninsamling lyckades de få till en folkomröstning. Vid kommunfullmäktigesammanträdet den 27 juni beslutades att folkomröstning om Råda skola ska ske den 13 november.

Röstsedlar

Vid samma tillfälle beslutades att röstsedlarna skulle ha tre alternativ. Nämligen 1. Jag förordar en förskoleklass till årskurs 6-skola. 2. Jag förordar en förskoleklass till årskurs 3-skola. 3. Jag avstår.

Representanter från föräldragruppen var upprörda efteråt.

– I alla andra folkomröstningar är det ju ett tydligt Ja eller Nej, sa Boo Westlund efter beslutet.

Föräldragruppen meddelade då också att de tänkte överklaga kommunfullmäktiges beslut. Men under den gångna helgen har de haft möte om detta.

– Vi överklagar inte för vi vill ha folkomröstning snabbt därför att skolan är i så dåligt skick. Vi måste få en renoverad eller ny skola i Råda. Det är inte rimligt att barnen ska behöva vistas i de lokalerna längre än nödvändigt. För att inte fördröja processen ännu mer så accepterar vi det här även om vi inte är nöjda, säger Boo Westlund.

Han är ändå segerviss.

– Vi kommer att vinna och vi utgår ifrån att kommunen också kommer att följa valresultatet, säger han.

Nu ska föräldragruppen istället lägga all energi på folkomröstningen.

– Det blir en valkampanj, där vi kommer att agitera för att skolan ska vara kvar i Råda. Vi tror att det är väldigt viktigt att man bevarar skolan så att Råda kan fortsätta vara en attraktiv boendeort, säger han.

Föräldragruppens valkampanj börjar på lördag under Rådadagen.