2016-06-15 07:59

2016-06-15 08:00

Motorburet pokerspel

FAMILJ

Tre motorcykelklubbar, Sundbäckens i Hagfors, Järngrisen i Munkfors och Skins for Seven i Sunnemo har för fjärde gången genomfört Tri-Club Poker Run tillsammans med inbjudna. Det blev 202 deltagare som åstadkom 33 900 kronor att överlämna till Lions Club i Hagfors för vidarebefordran till cancerforskningen.

Hagfors, Munkfors. Värmländska orter med genuina brukstraditioner. Här är människorna stolta över vad man åstadkommit, över yrkesskicklighet och stark gemenskap. Det är ingen slump att en sådan anda skapat även en av Sveriges livaktigaste motorcykelklubbar, Sundbäckens MC i Hagfors. Klubben bildades av kamrater med mc-intresse 1972. Inriktningen var ombyggda motorcyklar i chopperstil och många och långa resor. Från 1977 arrangerades en rad utställningar, i början i stadshuset i Hagfors. Träffen vid Åsanlands badplats med mellan 1 800–2 000 besökare och massor av bra musik genomfördes under en lång följd av år. Klubben har hållit väl samman från början, fem av de ursprungliga medlemmarna finns fortfarande med.

De andra klubbarna som står för årets Poker Run är Järngrisen i Munkfors och Skins for Seven från Sunnemo, även de goda representanter för värmländsk klubbkultur.

Får en pokerhand

För tre år sedan organiserades Tri-Club Poker Run första gången. Då var det endast de tre klubbarna som var med.

– Första året var det bara vi närstående, vi var kanske fyrtio stycken, berättar Urban Östlund. Sen gick vi ut med en bredare inbjudan till värmlandsklubbar först och främst. Året därpå var vi 160 som körde. I år blev det 202.

– Man ska åka en förutbestämd rutt med fem olika stopp, och vid varje stopp får man dra ett spelkort för att på så vis få en pokerhand. Bäst hand vinner ett pris, beskriver Urban.

Körsträckan är omkring åtta mil. Starten gick i Munkfors, man körde via Sunnemo och gamla bensinmacken i Uddeholm. Därifrån till stranden vid Åsanland för lite grillad mat och sammanräkning av resultat. Man körde enskilt eller med andra, men från Åsanland och till Hagfors körde man tillsammans i kortege.

Det var Jocke Pontusson som vann med triss i ess. Man hade en tipspromenad också, där var det Bryndis Svavarsdottir som tog förstaplatsen. Båda erhöll verktyg som priser.

Stöder cancerforskning

Deltagarna får betala en anmälningsavgift på 100 kronor. Dessutom har man fått in insamlade extrapengar från olika håll. Fin sponsring med mat fick man från Bröderna Hissas basturökeri i Filipstad, Hemgårdens i Råda samt Coop och Lidl i Hagfors. Maten såldes sedan till deltagarna och intäkterna gick till insamlingen. Många andra har bidragit med fina priser till själva tävlingsmomentet. Hela behållningen går till Lions cancerforskningsfond för vidare befordran till Örebro och Uppsala universitet där man bedriver cancerforskning. Under de tre år man kört har man samlat in sammanlagt 75 900 kronor, resultatet i år blev 33 900 som överlämnades till Lions representant Lars-Göran Svensson.

Som brukligt är avslutades dagen med en social begivenhet i Sundbäckens klubbhus och ett uppskattat musikaliskt framträdande med rock'n'roll musik av Dark Digglers Fanclub. De tre klubbarna vill framföra ett stort tack till alla sponsorer och medverkande.

Hagfors, Munkfors. Värmländska orter med genuina brukstraditioner. Här är människorna stolta över vad man åstadkommit, över yrkesskicklighet och stark gemenskap. Det är ingen slump att en sådan anda skapat även en av Sveriges livaktigaste motorcykelklubbar, Sundbäckens MC i Hagfors. Klubben bildades av kamrater med mc-intresse 1972. Inriktningen var ombyggda motorcyklar i chopperstil och många och långa resor. Från 1977 arrangerades en rad utställningar, i början i stadshuset i Hagfors. Träffen vid Åsanlands badplats med mellan 1 800–2 000 besökare och massor av bra musik genomfördes under en lång följd av år. Klubben har hållit väl samman från början, fem av de ursprungliga medlemmarna finns fortfarande med.

De andra klubbarna som står för årets Poker Run är Järngrisen i Munkfors och Skins for Seven från Sunnemo, även de goda representanter för värmländsk klubbkultur.

Får en pokerhand

För tre år sedan organiserades Tri-Club Poker Run första gången. Då var det endast de tre klubbarna som var med.

– Första året var det bara vi närstående, vi var kanske fyrtio stycken, berättar Urban Östlund. Sen gick vi ut med en bredare inbjudan till värmlandsklubbar först och främst. Året därpå var vi 160 som körde. I år blev det 202.

– Man ska åka en förutbestämd rutt med fem olika stopp, och vid varje stopp får man dra ett spelkort för att på så vis få en pokerhand. Bäst hand vinner ett pris, beskriver Urban.

Körsträckan är omkring åtta mil. Starten gick i Munkfors, man körde via Sunnemo och gamla bensinmacken i Uddeholm. Därifrån till stranden vid Åsanland för lite grillad mat och sammanräkning av resultat. Man körde enskilt eller med andra, men från Åsanland och till Hagfors körde man tillsammans i kortege.

Det var Jocke Pontusson som vann med triss i ess. Man hade en tipspromenad också, där var det Bryndis Svavarsdottir som tog förstaplatsen. Båda erhöll verktyg som priser.

Stöder cancerforskning

Deltagarna får betala en anmälningsavgift på 100 kronor. Dessutom har man fått in insamlade extrapengar från olika håll. Fin sponsring med mat fick man från Bröderna Hissas basturökeri i Filipstad, Hemgårdens i Råda samt Coop och Lidl i Hagfors. Maten såldes sedan till deltagarna och intäkterna gick till insamlingen. Många andra har bidragit med fina priser till själva tävlingsmomentet. Hela behållningen går till Lions cancerforskningsfond för vidare befordran till Örebro och Uppsala universitet där man bedriver cancerforskning. Under de tre år man kört har man samlat in sammanlagt 75 900 kronor, resultatet i år blev 33 900 som överlämnades till Lions representant Lars-Göran Svensson.

Som brukligt är avslutades dagen med en social begivenhet i Sundbäckens klubbhus och ett uppskattat musikaliskt framträdande med rock'n'roll musik av Dark Digglers Fanclub. De tre klubbarna vill framföra ett stort tack till alla sponsorer och medverkande.

  • Lars-Eric Sundin