2016-05-30 14:11

2016-05-30 14:47

Manifestation inför avgörandet i kommunfullmäktige

HAGFORS: Bilkorteger från Råda och Sunnemo

Inför måndagens kommunfullmäktigemöte kommer föräldragruppen bevara Råda skola att ha en manifestation.

Det blir bilkorteger från Råda och Sunnemo, ”två orter som båda hotas av stängda skolor när kommunens rivningshysteri och spariver fortsätter”, som det står i ett pressmeddelande.

Kortegerna startar 18.00 och målet är att samlas utanför stadshuset där politikerna sätter sig i fullmäktigemöte 19.00. Under mötet ska politikerna bland annat ta ställning till kravet på en folkomröstning gällande Råda skola samt kommunstyrelsens förslag om att det ska byggas en ny F-3 skola vilket innebär att mellanstadiet flyttas till Ekshärad.

Föräldragruppen har motsatt sig kommunens förslag och tagit fram ett eget om att det även fortsättningsvis ska vara en F-6 skola i Råda, något de fått stöd för av 2 827 kommuninvånare som skrivit på kravet om en folkomröstning.

”Vi samlas för att protestera. Vi gör det på vårt eget sätt. Vi gör det med musik, glädje, gemenskap och värme” skriver föräldragruppens talespersoner Boo Westlund och Sofia Stenmark angående manifestationen i dag, måndag.

Det blir bilkorteger från Råda och Sunnemo, ”två orter som båda hotas av stängda skolor när kommunens rivningshysteri och spariver fortsätter”, som det står i ett pressmeddelande.

Kortegerna startar 18.00 och målet är att samlas utanför stadshuset där politikerna sätter sig i fullmäktigemöte 19.00. Under mötet ska politikerna bland annat ta ställning till kravet på en folkomröstning gällande Råda skola samt kommunstyrelsens förslag om att det ska byggas en ny F-3 skola vilket innebär att mellanstadiet flyttas till Ekshärad.

Föräldragruppen har motsatt sig kommunens förslag och tagit fram ett eget om att det även fortsättningsvis ska vara en F-6 skola i Råda, något de fått stöd för av 2 827 kommuninvånare som skrivit på kravet om en folkomröstning.

”Vi samlas för att protestera. Vi gör det på vårt eget sätt. Vi gör det med musik, glädje, gemenskap och värme” skriver föräldragruppens talespersoner Boo Westlund och Sofia Stenmark angående manifestationen i dag, måndag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.