2016-05-24 12:47

2016-05-24 12:47

Herrgårdsbesök, rundflyg och massor av aktiviteter

HAGFORS: En yra som varar i dagarna tre

4-6 augusti är det dags för den andra upplagan av Hagforsyran.
Premiären i fjol blev mycket uppskattad och nu bygger man vidare på konceptet med att dela upp aktivitetsdagarna på tre orter fast med dagbyte när det gäller Ekshärad och Uddeholm.

I fjol började yran på torsdagen i Uddeholm där en guidad tur i herrgården blev en riktig publikmagnet. Uddeholms AB håller herrgården uppe för besök även i år, nu med dubbla guider för att bättre kunna hantera den väntade tillströmningen.

En klassiker

Det är alltså i Ekshärad som yran inleds i år. Här blir det bland annat ett innebandyderby utomhus där Hagfors lär ha revansch i sikte. Fredagens aktiviteter i Uddeholm bjuder bland annat på den första etappen i Hagforsyrans klassiker; rullskidåkning mellan Uddeholm och Råda.

Klassikerns löp- och simgrenar avgörs i Hagfors under lördagen då det även blir en rad olika aktivteter som dragkamp över UVån. Dessutom blir ett nytt och spektakulärt evenemang i form av Water slide challenge vid Gatabadet.

Flygande stipendium

Rundflyg över bygden var en populär aktivitet i fjol och som genererade grundplåten till ett föreningsstipendium genom att Direktflyg skänkte överskottet till Hagforsyran.

Stipendiet ska bidra till att utveckla Hagforsyran och i år är det minst tre föreningar som medverkar i Hagforsyran som får ett tillskott.

– Vi hade 40-50 föreningar som hade egna arrangemang i fjol, säger samordnaren Leo Larsson och aviserar att stipendieutdelning blir vid tre tillfällen; 6 juni, under Hagforsyran samt ett ännu inte bestämt datum.

I fjol började yran på torsdagen i Uddeholm där en guidad tur i herrgården blev en riktig publikmagnet. Uddeholms AB håller herrgården uppe för besök även i år, nu med dubbla guider för att bättre kunna hantera den väntade tillströmningen.

En klassiker

Det är alltså i Ekshärad som yran inleds i år. Här blir det bland annat ett innebandyderby utomhus där Hagfors lär ha revansch i sikte. Fredagens aktiviteter i Uddeholm bjuder bland annat på den första etappen i Hagforsyrans klassiker; rullskidåkning mellan Uddeholm och Råda.

Klassikerns löp- och simgrenar avgörs i Hagfors under lördagen då det även blir en rad olika aktivteter som dragkamp över UVån. Dessutom blir ett nytt och spektakulärt evenemang i form av Water slide challenge vid Gatabadet.

Flygande stipendium

Rundflyg över bygden var en populär aktivitet i fjol och som genererade grundplåten till ett föreningsstipendium genom att Direktflyg skänkte överskottet till Hagforsyran.

Stipendiet ska bidra till att utveckla Hagforsyran och i år är det minst tre föreningar som medverkar i Hagforsyran som får ett tillskott.

– Vi hade 40-50 föreningar som hade egna arrangemang i fjol, säger samordnaren Leo Larsson och aviserar att stipendieutdelning blir vid tre tillfällen; 6 juni, under Hagforsyran samt ett ännu inte bestämt datum.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.