2016-05-22 15:28

2016-05-22 15:28

Karnevalsyra i Hagfors

HAGFORS: Folkfest med hjältar, prinsessor och skräckfigurer

Lördagens karneval i Hagfors lockade mängder av deltagare och påhejande ortsbor längs gatorna.

Marknaden och karnevalen i Hagfors blev en succé. Karnevalståget, som avgick klockan 19 på lördagskvällen bjöd på såväl blodiga inslag som rockstjärnor och prinsessor. Störst jubel och pris som bästa gruppinslag i karnevalståget fick gruppen We are Hagfors som sammanfattade visade sin version av insatsen för att samla in pengar till hjärtstartare.

Lars-Ove Hagell, eldsjäl bakom Karnevalen i Hagfors, var strålande glad när han på söndagen skulle sammanfatta intrycken och upplevelsen från dagen innan.

– Fint väder och massvis av folk i tåget och längs trottoaren. Förra året var ett rekordår och jag tror att vi matchade det. För knallarna på marknaden var det perfekt väder, mulet men varmt, inte så strålande sol att folk fixade med trädgårdar och fritidshus.

Uppskattat

Inslaget Edward Scissorhands prisades som bästa vuxen singel och kulturskolan vann pris som bästa barngrupp.

– Självklart blir det karneval i Hagfors även nästa år. Det här är så otroligt roligt och det som gör det så kul är att så många vill ställa upp och delta i karnevalen och det fina mottagande som alla får från de som står längs trottoarerna, säger Lars-Ove Hagell.

Marknaden och karnevalen i Hagfors blev en succé. Karnevalståget, som avgick klockan 19 på lördagskvällen bjöd på såväl blodiga inslag som rockstjärnor och prinsessor. Störst jubel och pris som bästa gruppinslag i karnevalståget fick gruppen We are Hagfors som sammanfattade visade sin version av insatsen för att samla in pengar till hjärtstartare.

Lars-Ove Hagell, eldsjäl bakom Karnevalen i Hagfors, var strålande glad när han på söndagen skulle sammanfatta intrycken och upplevelsen från dagen innan.

– Fint väder och massvis av folk i tåget och längs trottoaren. Förra året var ett rekordår och jag tror att vi matchade det. För knallarna på marknaden var det perfekt väder, mulet men varmt, inte så strålande sol att folk fixade med trädgårdar och fritidshus.

Uppskattat

Inslaget Edward Scissorhands prisades som bästa vuxen singel och kulturskolan vann pris som bästa barngrupp.

– Självklart blir det karneval i Hagfors även nästa år. Det här är så otroligt roligt och det som gör det så kul är att så många vill ställa upp och delta i karnevalen och det fina mottagande som alla får från de som står längs trottoarerna, säger Lars-Ove Hagell.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.