2016-05-05 14:08

2016-05-05 14:08

Öppen lekplatsbesiktning ställs in

HAGFORS: Obefintligt föräldraintresse förvånar

Allmänheten var inbjuden att vara med på en öppen lekplatsbesiktning nu på söndag. Men inga anmälningar kom in så det blev inställt.

Tanken med en öppen lekplatsbesiktning av en certifierad lekplatsbesiktare var att föräldrar och andra skulle få en inblick i hur lekplatser kontrolleras och vad som gäller, för att själva kunna göra en bedömning av vilka eventuella risker som finns när de besöker en lekplats med sina barn.

Det var också en förhoppning om att få vuxna med sig i arbetet med att utforma lekplatser inför den upprustning av kommunala lekplatser som är aviserad. Men intresset var som sagt obefintligt, vilket förvånar fastighetschef Louise Sjöholm som nu ”stänger” den allmänna delen i arbetet med att utforma lekplatserna i kommunen.

Det handlar om 1,6 miljoner kronor som avsatts för ny lekutrustning och renovering av kommunens lekplatser under 2016–2018. Först ut att få en rejäl ansiktslyftning är lekplatsen på Skolvägen i Ekshärad, något som ska göras i år. Nästa år är det de mindre lekplatserna som ska ses över och 2018 är det lekplatsen vid Blinkenbergsparken som ska få ett lyft.

För att få en fingervisning om vad barn vill att det ska finnas på en lekplats har barn i förskoleålder fått rita sin ”drömlekplats”. Det har bland annat innehållit en vattenrutschkana med pool, ett svamphus, karusellgunga och ett lekslott med torn. Vad som kan realiseras bland de förslag som kommit in är inte bestämt än.

– Klätterställningar och gungor verkar vara ett måste i alla fall, säger Louise Sjöholm.

Tanken med en öppen lekplatsbesiktning av en certifierad lekplatsbesiktare var att föräldrar och andra skulle få en inblick i hur lekplatser kontrolleras och vad som gäller, för att själva kunna göra en bedömning av vilka eventuella risker som finns när de besöker en lekplats med sina barn.

Det var också en förhoppning om att få vuxna med sig i arbetet med att utforma lekplatser inför den upprustning av kommunala lekplatser som är aviserad. Men intresset var som sagt obefintligt, vilket förvånar fastighetschef Louise Sjöholm som nu ”stänger” den allmänna delen i arbetet med att utforma lekplatserna i kommunen.

Det handlar om 1,6 miljoner kronor som avsatts för ny lekutrustning och renovering av kommunens lekplatser under 2016–2018. Först ut att få en rejäl ansiktslyftning är lekplatsen på Skolvägen i Ekshärad, något som ska göras i år. Nästa år är det de mindre lekplatserna som ska ses över och 2018 är det lekplatsen vid Blinkenbergsparken som ska få ett lyft.

För att få en fingervisning om vad barn vill att det ska finnas på en lekplats har barn i förskoleålder fått rita sin ”drömlekplats”. Det har bland annat innehållit en vattenrutschkana med pool, ett svamphus, karusellgunga och ett lekslott med torn. Vad som kan realiseras bland de förslag som kommit in är inte bestämt än.

– Klätterställningar och gungor verkar vara ett måste i alla fall, säger Louise Sjöholm.