2016-04-19 15:44

2016-04-19 15:44

"Blåljusfolk" bjöd in till stadsvandring

HAGFORS: Givande utbyte under stärkande morgonpromenad

– Ett bra tillfälle för en social kontakt, sa Ove Eriksson, en av de kommuninvånare som deltog vid premiären av ”blåljuspromenaden” på tisdagsmorgonen.

Den civila uppslutningen blev inte riktigt vad poliskommissarie Peter Åkerström hade hoppats på. Han hade trott på ett 20-tal morgonpigga och nyfikna vandrare. Det blev sex personer som gick med honom och kollegan Olle Johansson samt räddningstjänstens Peter Persson och Staffan Ågren på den fyra kilometer långa rundan.

De som kom tyckte i alla fall att initiativet var bra. Att mötas under sådana här former var ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med personerna i och bakom uniformerna, ställa frågor och komma med synpunkter om sådant som känns viktigt.

Längs promenaden kom det naturligt upp infallsvinklar till diskussion. Det var exempelvis trafiksituationen vid olika platser, utformningen av miljön och funderingar på förbättringar som gör tillvaron tryggare för medborgarna.

– Och det är jättebra för oss att kunna nå ut med information så här direkt, sa Peter Persson som inte missar ett tillfälle att prata om vikten av att ha fungerande brandvarnare i hemmet.

En tanke med rundvandringen är att folk skulle kunna ansluta längs vägen i stället för att ta sig till startpunkten vid polisstationen. Nu var det bara vid brandstationen som gruppen utökades genom att räddningschef Håkan Finnkvist och Jan Florkvist hängde på.

– Så vi blev tolv personer och en hund i dag. Då samlas vi här igen nästa tisdag och så tar var och en med sig en till så blir vi dubbelt så många, sa Peter Åkerström innan vandrarna skingrades för den här gången.

– Kommunalråd Åsa Johansson har lovat gå med nästa gång och det är bra. Det var många kommunala frågor som kom upp under promenaden, sa Åkerström som hoppades att även ambulanspersonal ska gå med vid något tillfälle.

Den civila uppslutningen blev inte riktigt vad poliskommissarie Peter Åkerström hade hoppats på. Han hade trott på ett 20-tal morgonpigga och nyfikna vandrare. Det blev sex personer som gick med honom och kollegan Olle Johansson samt räddningstjänstens Peter Persson och Staffan Ågren på den fyra kilometer långa rundan.

De som kom tyckte i alla fall att initiativet var bra. Att mötas under sådana här former var ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med personerna i och bakom uniformerna, ställa frågor och komma med synpunkter om sådant som känns viktigt.

Längs promenaden kom det naturligt upp infallsvinklar till diskussion. Det var exempelvis trafiksituationen vid olika platser, utformningen av miljön och funderingar på förbättringar som gör tillvaron tryggare för medborgarna.

– Och det är jättebra för oss att kunna nå ut med information så här direkt, sa Peter Persson som inte missar ett tillfälle att prata om vikten av att ha fungerande brandvarnare i hemmet.

En tanke med rundvandringen är att folk skulle kunna ansluta längs vägen i stället för att ta sig till startpunkten vid polisstationen. Nu var det bara vid brandstationen som gruppen utökades genom att räddningschef Håkan Finnkvist och Jan Florkvist hängde på.

– Så vi blev tolv personer och en hund i dag. Då samlas vi här igen nästa tisdag och så tar var och en med sig en till så blir vi dubbelt så många, sa Peter Åkerström innan vandrarna skingrades för den här gången.

– Kommunalråd Åsa Johansson har lovat gå med nästa gång och det är bra. Det var många kommunala frågor som kom upp under promenaden, sa Åkerström som hoppades att även ambulanspersonal ska gå med vid något tillfälle.