2016-04-12 12:15

2016-04-12 12:15

Här visas fantasifulla flygfän

HAGFORS: Dags för vårsalong

Flygande varelser, stora som små, gestaltade i olika tekniker och stilar visas i stadshuset konsthall den här månaden, med vernissage på lördag.

Det är tio deltagare i vårsalongen, fem skulptörer och fem med sina verk på väggarna. Tillsammans bjuder de på en variationsrik utställning, ofta med humoristiska uttryck.

Skulptörerna är Annalena Edman-Ylvén från Brunskog, Ivan Holy från Lindesberg, Mikael Nilsson från Linköping, Maria ”Vildhjärta” Westerberg från Brunskog och Nina Zetterquist från Göteborg .

Att återanvända föremål, uttjänta eller välkända, är något som utnyttjas och satts i system av skulptörerna. Nina Zetterquist exempelvis botaniserar med förkärlek bland metallföremål när hon skapar helt nytt, ”Vildhjärta” ger sig ut i skogen för att hämta material till sina underfundiga figurer medan Annalena Edman-Ylvén återanvänder fjädrar för att gestalta sina flygfän.

Väggarna pryds av Emil Ahlman och Erika Broman från Karlstad, Karl Mårtens från Stockholm, Veronika Odén från Åmål och Louise Warnqvist från Hammarö.

Karl Mårtens uppger att han avbildar sina fåglar via sitt fotografiska minne och det är i imponerande med tanke på den fotografiska framtoningen i de effektfulla bilderna. För Emil Ahlman och Louise Warnqvist är det fantasin som dominerar, fast med olika tekniker. För Erika Broman är det broderi som gäller när hon gör sina bilder medan Veronika Odén använder torrnål.

Konstföreningen har ändrat öppettiderna under vårsalongen jämfört med tidigare utställning. Bland annat är det stängt på helgerna utom under själva vernissagedagen 16 april. Vardagar är det öppet 11-15 med lite längre öppethållande på torsdagar, till 19.

Det är tio deltagare i vårsalongen, fem skulptörer och fem med sina verk på väggarna. Tillsammans bjuder de på en variationsrik utställning, ofta med humoristiska uttryck.

Skulptörerna är Annalena Edman-Ylvén från Brunskog, Ivan Holy från Lindesberg, Mikael Nilsson från Linköping, Maria ”Vildhjärta” Westerberg från Brunskog och Nina Zetterquist från Göteborg .

Att återanvända föremål, uttjänta eller välkända, är något som utnyttjas och satts i system av skulptörerna. Nina Zetterquist exempelvis botaniserar med förkärlek bland metallföremål när hon skapar helt nytt, ”Vildhjärta” ger sig ut i skogen för att hämta material till sina underfundiga figurer medan Annalena Edman-Ylvén återanvänder fjädrar för att gestalta sina flygfän.

Väggarna pryds av Emil Ahlman och Erika Broman från Karlstad, Karl Mårtens från Stockholm, Veronika Odén från Åmål och Louise Warnqvist från Hammarö.

Karl Mårtens uppger att han avbildar sina fåglar via sitt fotografiska minne och det är i imponerande med tanke på den fotografiska framtoningen i de effektfulla bilderna. För Emil Ahlman och Louise Warnqvist är det fantasin som dominerar, fast med olika tekniker. För Erika Broman är det broderi som gäller när hon gör sina bilder medan Veronika Odén använder torrnål.

Konstföreningen har ändrat öppettiderna under vårsalongen jämfört med tidigare utställning. Bland annat är det stängt på helgerna utom under själva vernissagedagen 16 april. Vardagar är det öppet 11-15 med lite längre öppethållande på torsdagar, till 19.