2016-04-12 20:09

2016-04-12 20:09

"Blåljuspersonal" bjuder in till promenader på stan

HAGFORS: Ett annorlunda sätt att träffa medborgarna

– Det är ett sätt för oss att träffa folk och för folk att träffa oss, säger poliskommissarie Peter Åkerström om de morgonpromenader som polisen, räddningstjänsten och ambulansen drar i gång på tisdagar.

Att på det här sättet vara tillgängliga för frågor och synpunkter är ett annorlunda sätt att träffa medborgarna. Men så är de här ”blåljuspromenaderna” ett led i arbetet med att skapa ett tryggare samhälle som polisen med Peter Åkerström i spetsen inledde i Hagfors för drygt ett år sedan.

I det arbetet har hänt en hel del när det gäller att nå ut till medborgarna. Bland annat har polisen ställt upp en mobil station vid olika tillfällen på orter utanför centralorten. Här har invånarna kunnat göra anmälningar, få aktuell information och inte minst fått tillfälle att träffa sina poliser.

Nu är det alltså dags för en aktivitet i Hagfors där medborgarna kan bekanta sig med personal från polisen, räddningstjänsten och ambulansen. Och det ska ske till fots. Åkerström har lagt upp en fyra kilometer lång sträcka där intresserade kan möta upp där det passar och sedan följa med en bit.

Man behöver alltså inte gå hela slingan som börjar vid polisstationen klocka 08.00 på tisdagar, med start nu på tisdag 19 april. Därifrån går man Dalavägen norrut till rondellen, över bron och Parkvägen fram till Gjutarevägen. Vid Sättravägen tar man ner för att komma till brandstationen innan man går upp mot centrum och bakom Frebe-huset över vinkelbron och via Skolgatan tillbaka till polisstationen.

Promenaden beräknas ta lite drygt 40 minuter så Åkerström uppmanar deltagare att ha på sig bekväma skor och eventuellt en vattenflaska.

– Och ta även med frågor, kommentarer och skratt, hälsar Åkerström som hoppas att kommunala representanter också sluter upp under promenaderna.

Att på det här sättet vara tillgängliga för frågor och synpunkter är ett annorlunda sätt att träffa medborgarna. Men så är de här ”blåljuspromenaderna” ett led i arbetet med att skapa ett tryggare samhälle som polisen med Peter Åkerström i spetsen inledde i Hagfors för drygt ett år sedan.

I det arbetet har hänt en hel del när det gäller att nå ut till medborgarna. Bland annat har polisen ställt upp en mobil station vid olika tillfällen på orter utanför centralorten. Här har invånarna kunnat göra anmälningar, få aktuell information och inte minst fått tillfälle att träffa sina poliser.

Nu är det alltså dags för en aktivitet i Hagfors där medborgarna kan bekanta sig med personal från polisen, räddningstjänsten och ambulansen. Och det ska ske till fots. Åkerström har lagt upp en fyra kilometer lång sträcka där intresserade kan möta upp där det passar och sedan följa med en bit.

Man behöver alltså inte gå hela slingan som börjar vid polisstationen klocka 08.00 på tisdagar, med start nu på tisdag 19 april. Därifrån går man Dalavägen norrut till rondellen, över bron och Parkvägen fram till Gjutarevägen. Vid Sättravägen tar man ner för att komma till brandstationen innan man går upp mot centrum och bakom Frebe-huset över vinkelbron och via Skolgatan tillbaka till polisstationen.

Promenaden beräknas ta lite drygt 40 minuter så Åkerström uppmanar deltagare att ha på sig bekväma skor och eventuellt en vattenflaska.

– Och ta även med frågor, kommentarer och skratt, hälsar Åkerström som hoppas att kommunala representanter också sluter upp under promenaderna.