2016-04-05 14:41

2016-04-05 14:41

Posthuset fylls på med nya butiker

HAGFORS: En större klädkedja, djurartiklar och en utökad sushirestaurang

En klädkedja; Family No 1 house är på väg att öppna i postens gamla lokaler på Skolgatan, med planerad invigning 26 maj. Innan dess öppnar en butik för djurartiklar i en annan lokal i posthuset.

För en tid sedan sa Morgan Pettersson, som tillsammans med Daniel Nermark köpt den aktuella fastigheten av Hemfosa, att han räknade med att ha full verksamhet i Posthuset innan sommaren.

Det är på god väg i och med etableringen av Family No 1 House i de cirka 400 kvadratmeter som posten lämnade i oktober 2012. Klädkedjan finns redan på ett 20-tal platser i landet med ett koncept som är väl anpassat till mindre orter och med ett sortiment för alla åldrar, från babykläder och uppåt. Det utlovas även skor till sport och fritid samt ett stort urval basartiklar och mycket annat.

Större restaurang

Klart är också att en butik som för djurartiklar av olika slag öppnar 16 april i en av de lokaler som stått tomma en tid. Därutöver har sushi- och thaiserveringen som öppnade för några månader sedan redan blivit trångbodd och flyttat in i den tidigare konditorilokalen och därmed fått betydligt fler sittplatser.

Attraktiv utemiljö

Att kommunen dessutom planerar för en ansiktslyftning av Skolgatan i samband med att va-ledningar ska bytas ut välkomnas av Morgan Pettersson. Hur den ”nya” Skolgatan kommer att se ut är inte bestämt än. En tanke är att enkelrikta trafiken vilket skulle medföra bredare trottoarer vilket i sin tur öppnar upp för möjligheter till uteservering, något som saknats tidigare.

Att även Skolgatan ska göras om och bli attraktivare är efterlängtat. Sedan några år tillbaka har ju de två parallellgatorna i det här centrala området med många butiker; Köpmangatan och Kyrkogatan fått nytt utseende.

För en tid sedan sa Morgan Pettersson, som tillsammans med Daniel Nermark köpt den aktuella fastigheten av Hemfosa, att han räknade med att ha full verksamhet i Posthuset innan sommaren.

Det är på god väg i och med etableringen av Family No 1 House i de cirka 400 kvadratmeter som posten lämnade i oktober 2012. Klädkedjan finns redan på ett 20-tal platser i landet med ett koncept som är väl anpassat till mindre orter och med ett sortiment för alla åldrar, från babykläder och uppåt. Det utlovas även skor till sport och fritid samt ett stort urval basartiklar och mycket annat.

Större restaurang

Klart är också att en butik som för djurartiklar av olika slag öppnar 16 april i en av de lokaler som stått tomma en tid. Därutöver har sushi- och thaiserveringen som öppnade för några månader sedan redan blivit trångbodd och flyttat in i den tidigare konditorilokalen och därmed fått betydligt fler sittplatser.

Attraktiv utemiljö

Att kommunen dessutom planerar för en ansiktslyftning av Skolgatan i samband med att va-ledningar ska bytas ut välkomnas av Morgan Pettersson. Hur den ”nya” Skolgatan kommer att se ut är inte bestämt än. En tanke är att enkelrikta trafiken vilket skulle medföra bredare trottoarer vilket i sin tur öppnar upp för möjligheter till uteservering, något som saknats tidigare.

Att även Skolgatan ska göras om och bli attraktivare är efterlängtat. Sedan några år tillbaka har ju de två parallellgatorna i det här centrala området med många butiker; Köpmangatan och Kyrkogatan fått nytt utseende.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.