2016-04-04 17:41

2016-04-04 17:41

Nej till hvb-verksamhet i herrgården

HAGFORS

Stjärnsfors herrgård är inte lämplig att göras om till hvb-verksamhet. Den bedömningen gör miljö- och byggnämnden och avslår ansökan från ägarna. Beslutet motiveras med att herrgården och annexet ligger för nära ridhuset och hästhagarna där Hagfors-Uddeholms ridklubb har sin verksamhet vilket innebär en stor risk att boende blir utsatta för stora mängder allergener från hästar.

När det gäller det gamla skogskontoret i Uddeholm har nämnden inga invändningar mot att det tillfälligt ändras från privatbostad till hvb-verksamhet. Beslutet gäller fem år framåt.

Stjärnsfors herrgård är inte lämplig att göras om till hvb-verksamhet. Den bedömningen gör miljö- och byggnämnden och avslår ansökan från ägarna. Beslutet motiveras med att herrgården och annexet ligger för nära ridhuset och hästhagarna där Hagfors-Uddeholms ridklubb har sin verksamhet vilket innebär en stor risk att boende blir utsatta för stora mängder allergener från hästar.

När det gäller det gamla skogskontoret i Uddeholm har nämnden inga invändningar mot att det tillfälligt ändras från privatbostad till hvb-verksamhet. Beslutet gäller fem år framåt.