2016-03-01 18:07

2016-03-01 18:07

Vem blir Hagfors superstar?

HAGFORS: Populärt sportlovsarrangemang återuppstår efter 27 år

På lördag återupplivas en gammal sportlovstradition – Hagfors superstar. En tävling där det gäller för deltagarna att vara så allround som möjligt för att ta sig till final och den avgörande hinderbanan.

Hagfors superstar arrangerades av kommunen på första gången på sportlovet 1976. Vartannat år tävlade damer mot varandra, vartannat var det herrarnas tur. Sista gången var 1989 men nu är det alltså dags igen då Håkan Lind och Malin Pfeiffer väckt liv i det en gång så populära arrangemanget.

– Vi satt mellan jul och nyår och tänkte att det skulle vara roligt göra det igen, säger Malin som själv blev Superstar 1985.

De spred sin tanke och fick ett stort gensvar så det var bara att köra vidare. Så på lördag samlas tio herrar och tio damer som ska representera sin klubb i kampen om slutsegern i respektive klass.

– Jag gillar konceptet att olika idrotter tävlar i träningsmoment där ingen kan ha fördelar i alla grenar utan det är bra koordination som gäller, säger Håkan.

Deltagarna får välja vilka fem av sju delmoment de ställer upp i. Ettan i varje moment får sju poäng, tvåan fem och så vidare så det finns utrymme för taktik vid valet av grenar. Är det få som deltar är chansen större till högre poäng.

De fyra bästa efter fem avverkade grenar går till final där segraren, förutom äran, vinner pengar till sin klubb.

Förutom att intresset för att delta varit stort så verkar även publikintresset vara på topp. 250 förhandsbiljetter gick som smör medan resterande 250 löses på plats, med start 16.00 vid nya sporthallen som för en gångs skulle får att arrangemang som inte är innebandy.

Hagfors superstar arrangerades av kommunen på första gången på sportlovet 1976. Vartannat år tävlade damer mot varandra, vartannat var det herrarnas tur. Sista gången var 1989 men nu är det alltså dags igen då Håkan Lind och Malin Pfeiffer väckt liv i det en gång så populära arrangemanget.

– Vi satt mellan jul och nyår och tänkte att det skulle vara roligt göra det igen, säger Malin som själv blev Superstar 1985.

De spred sin tanke och fick ett stort gensvar så det var bara att köra vidare. Så på lördag samlas tio herrar och tio damer som ska representera sin klubb i kampen om slutsegern i respektive klass.

– Jag gillar konceptet att olika idrotter tävlar i träningsmoment där ingen kan ha fördelar i alla grenar utan det är bra koordination som gäller, säger Håkan.

Deltagarna får välja vilka fem av sju delmoment de ställer upp i. Ettan i varje moment får sju poäng, tvåan fem och så vidare så det finns utrymme för taktik vid valet av grenar. Är det få som deltar är chansen större till högre poäng.

De fyra bästa efter fem avverkade grenar går till final där segraren, förutom äran, vinner pengar till sin klubb.

Förutom att intresset för att delta varit stort så verkar även publikintresset vara på topp. 250 förhandsbiljetter gick som smör medan resterande 250 löses på plats, med start 16.00 vid nya sporthallen som för en gångs skulle får att arrangemang som inte är innebandy.