2016-02-19 11:10

2016-02-19 11:10

Apotekare på vårdcentralen

HAGFORS

Från och med nästa vecka inleds en försöksverksamhet där en klinisk apotekare, en dag i månaden, ska finnas på plats på en av vårdcentralerna i Hagfors kommun.

– Det handlar om en nyöppnad äldrevårdmottagning i Hagfors där vi är med från starten. Initiativet togs av kommunen och vårdcentralen, säger Anna Nylund, en av apotekarna som ska jobba i projektet, till tidskriften svensk farmacia.

Patientens läkemedel ska gås igenom och analyseras, resultatet kan användas som beslutsunderlag för behandlande läkare.

– Det handlar om en nyöppnad äldrevårdmottagning i Hagfors där vi är med från starten. Initiativet togs av kommunen och vårdcentralen, säger Anna Nylund, en av apotekarna som ska jobba i projektet, till tidskriften svensk farmacia.

Patientens läkemedel ska gås igenom och analyseras, resultatet kan användas som beslutsunderlag för behandlande läkare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.