2016-02-16 15:25

2016-02-16 15:25

Mångkulturell mingelmarknad

HAGFORS

Internationella modersmålsdagen har firats i Hagfors under många år då man visat upp den mångkulturella bredd som finns i kommunen. Bland annat har det anordnats en uppskattad mingelmarknad med mat och kultur i Älvstrandsfoajén.

Så även i år fast inte på själva modersmålsdagen som infaller 21 februari utan nu på fredag förmiddag då det är skoldag. Från 12.00 är det dessutom öppen scen i Gröna Aulan.

Firandet inleds redan på torsdag kväll med en show med barn och ungdomar i Älvstrandsaulan. Det blir musik, sång och dans från hela världen av elever från Kulturskolan och barn och ungdomar som till vardags inte går på Kulturskolan. I anslutning till showen samlas det in pengar till förmån för Världens barn.

 

Så även i år fast inte på själva modersmålsdagen som infaller 21 februari utan nu på fredag förmiddag då det är skoldag. Från 12.00 är det dessutom öppen scen i Gröna Aulan.

Firandet inleds redan på torsdag kväll med en show med barn och ungdomar i Älvstrandsaulan. Det blir musik, sång och dans från hela världen av elever från Kulturskolan och barn och ungdomar som till vardags inte går på Kulturskolan. I anslutning till showen samlas det in pengar till förmån för Världens barn.