2016-02-15 22:31

2016-02-16 07:44

Ett oväntat besök under rallyt

HAGFORS: Helikopter nödlandade

– Det var nödläge, de hade dåligt med soppa, säger Bo Sjöström om det oväntade besöket under söndagens rally när en helikopter landade på hans tomt.

Bo Sjöström bor i Krokstad nära sjön Stora Ullen. Han har rallyt alldeles inpå sig då den avslutande sträckan, Värmullsåsen, körs på vägen som leder till hans hus. Mitt under söndagens rally svepte en helikopter förbi, mot Hagfors, när den vände och damp ner på Sjöströms tomt.

I helikoptern satt fyra norrmän som följde rallyt från luften men piloten hade upptäckt att det var oroväckande lite drivmedel i tanken så han bestämde sig för att ta ner maskinen i stället för att försöka ta sig till flygplatsen för att tanka.

Det var ju mitt i rallyt så de fick visserligen se de sista rallybilarna svischa förbi på nära håll men de fick vackert vänta tills rallyt var klart innan de kunde lämna Krokstad.

– De fick låna en bil och ett par dunkar och åka till flygplatsen för att fylla på med lite bränsle, säger Sjöström.

– Sånt här händer inte så ofta, säger Sjöström som dock haft helikopterbesök på Krokstad tidigare.

– Det var när man byggde nya utsiktstornet på Värmullsåsen. Då fanns det inte väg upp så då använde man helikopter för att få upp materialet som man lagt upp här och montera tornet. Det måste ha varit på 60-talet.

Bo Sjöström bor i Krokstad nära sjön Stora Ullen. Han har rallyt alldeles inpå sig då den avslutande sträckan, Värmullsåsen, körs på vägen som leder till hans hus. Mitt under söndagens rally svepte en helikopter förbi, mot Hagfors, när den vände och damp ner på Sjöströms tomt.

I helikoptern satt fyra norrmän som följde rallyt från luften men piloten hade upptäckt att det var oroväckande lite drivmedel i tanken så han bestämde sig för att ta ner maskinen i stället för att försöka ta sig till flygplatsen för att tanka.

Det var ju mitt i rallyt så de fick visserligen se de sista rallybilarna svischa förbi på nära håll men de fick vackert vänta tills rallyt var klart innan de kunde lämna Krokstad.

– De fick låna en bil och ett par dunkar och åka till flygplatsen för att fylla på med lite bränsle, säger Sjöström.

– Sånt här händer inte så ofta, säger Sjöström som dock haft helikopterbesök på Krokstad tidigare.

– Det var när man byggde nya utsiktstornet på Värmullsåsen. Då fanns det inte väg upp så då använde man helikopter för att få upp materialet som man lagt upp här och montera tornet. Det måste ha varit på 60-talet.