2016-02-14 17:13

2016-02-14 17:13

Stort publikintresse på avslutningssträckan

HAGFORS: Lördagens däckbyte lockade många ortsbor

Avslutningen på årets rally blev en riktig publikmagnet. Enligt speakern vid Värmullsåsen så var det uppemot 50 000 personer som befann sig längs söndagens enda och avslutande sträcka.

I den forna slalombacken var det inte lika fullt av åskådare som tidigare år. Men de som var på plats njöt av det fina vintervädret som bjöds, och inte minst flera riktigt långa hopp i den avslutande delen.

– Vi är på rallyt varje år. Vi åker skoter i vanliga fall men nu var det för lite snö så det fick bli bil, sa Bosse Arvidsson och Lisa Karlsson från Nordmark.

Återkommer år efter år

Trogna rallygäster är även familjen Jensen från Holstebro i Danmark. När det är rallydags så är utgångspunkten given då de har hus i Våle, Ekshärad, berättade de efter att mannen i familjen förevigat frun, barnen och hunden, en Keeshound.

Listan kunde göra lång på långväga rallyentusiaster som återkommer till Värmland år efter år. Vi träffade bland annat ett gäng från Bulgarien som var har för sjätte året i rad - och stortrivs när de är här.

Inte minst alla flaggor som hissas och spänns upp lite varstans avslöjar också att det är många nationaliteter som följer rallyt på plats så nog var det fokus på Hagfors den här sista dagen även om det tidigare blev en aning rumphugget ur Hagforsvinkel.

Hade hoppats på kramar

Under lördagen var det i alla fall däckbyte för WRC-bilarna i centrala Hagfors, något som fick många ortsbor att ge sig ut och kolla. Det här var ju en chans att få komma rallyförarna riktigt nära.

En som hade hoppats mycket på det här tillfäller var femårige Alvar Ullman.

– Jag vill krama rallyförarna, sa han innan de kom in i fållorna på den gamla bangården för att låta mekanikerna byta däck inför lördagens andra varav med bland annat den populära Vargåsensträckan med Colins Crest.

Men några kramar blev det aldrig för Alvar som inte verkade allt för besviken då han åtminstone fått se Ogier och några av de andra förarna på nära håll.

I den forna slalombacken var det inte lika fullt av åskådare som tidigare år. Men de som var på plats njöt av det fina vintervädret som bjöds, och inte minst flera riktigt långa hopp i den avslutande delen.

– Vi är på rallyt varje år. Vi åker skoter i vanliga fall men nu var det för lite snö så det fick bli bil, sa Bosse Arvidsson och Lisa Karlsson från Nordmark.

Återkommer år efter år

Trogna rallygäster är även familjen Jensen från Holstebro i Danmark. När det är rallydags så är utgångspunkten given då de har hus i Våle, Ekshärad, berättade de efter att mannen i familjen förevigat frun, barnen och hunden, en Keeshound.

Listan kunde göra lång på långväga rallyentusiaster som återkommer till Värmland år efter år. Vi träffade bland annat ett gäng från Bulgarien som var har för sjätte året i rad - och stortrivs när de är här.

Inte minst alla flaggor som hissas och spänns upp lite varstans avslöjar också att det är många nationaliteter som följer rallyt på plats så nog var det fokus på Hagfors den här sista dagen även om det tidigare blev en aning rumphugget ur Hagforsvinkel.

Hade hoppats på kramar

Under lördagen var det i alla fall däckbyte för WRC-bilarna i centrala Hagfors, något som fick många ortsbor att ge sig ut och kolla. Det här var ju en chans att få komma rallyförarna riktigt nära.

En som hade hoppats mycket på det här tillfäller var femårige Alvar Ullman.

– Jag vill krama rallyförarna, sa han innan de kom in i fållorna på den gamla bangården för att låta mekanikerna byta däck inför lördagens andra varav med bland annat den populära Vargåsensträckan med Colins Crest.

Men några kramar blev det aldrig för Alvar som inte verkade allt för besviken då han åtminstone fått se Ogier och några av de andra förarna på nära håll.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.