2016-02-09 10:44

2016-02-09 10:44

Sång, dans och sketcher engagerar

EKSHÄRAD: Asylbarnen bjuder in till ny show

Barn och ungdomar på asylboendet Nygård bjuder på en ny föreställning av ”Tack så mycket Ekshärad” på tisdag kväll, den 17:e. Den här gången i Filadelfiakyrkan.

Två gånger tidigare har föreställningen spelats upp för allmänheten på Nygård. Första gången var det fullsatt vilket gjorde att man hade en föreställning till två veckor senare. Då fanns det platser kvar men det visade sig att informationen inte nått ut till alla Ekshäradsbor så nu blir det en ny chans.

Det har även spelats tre kortare versioner för 200 förskole- och grundskolebarn i Ekshärad, något som resulterade i gemensamma danser och många kramar efteråt.

Föreställningen kom till som ett tack för det engagemang som Ekshäradsborna visat inför julen då julklappar delades ut till de asylsökande barnen. Så nu bjuder de tillbaka med en föreställning som dessutom växt lite sedan senast under ledning av dramaturgen Khaled Al-Kbbani som bor på Wermlandia.

Två gånger tidigare har föreställningen spelats upp för allmänheten på Nygård. Första gången var det fullsatt vilket gjorde att man hade en föreställning till två veckor senare. Då fanns det platser kvar men det visade sig att informationen inte nått ut till alla Ekshäradsbor så nu blir det en ny chans.

Det har även spelats tre kortare versioner för 200 förskole- och grundskolebarn i Ekshärad, något som resulterade i gemensamma danser och många kramar efteråt.

Föreställningen kom till som ett tack för det engagemang som Ekshäradsborna visat inför julen då julklappar delades ut till de asylsökande barnen. Så nu bjuder de tillbaka med en föreställning som dessutom växt lite sedan senast under ledning av dramaturgen Khaled Al-Kbbani som bor på Wermlandia.