2016-01-27 16:48

2016-01-27 16:48

Serviceflytten ett lyft för flyget

HAGFORS

Flytten av serviceplats under VM-rallyt blir ett lyft för flygplatsen.

Flyglinjen kommer att gå som vanligt, dessutom sätter man in en extratur på söndagen för att ta rallyentusiaster till Arlanda.

– Tanken är att folk som kommer hit till rallyt torsdag och fredag kan åka hem på söndag, säger flygplatschef Henric Ceder.

Att många varit vana vid att flygplatsen tidigare hållits stängd 10–12 dygn i samband med rallyt har Ceder märkt av då folk ringt och undrat hur det blir i år. Nu har han kunnat lugna dem med att flygtrafiken kommer att gå som vanligt nu när banan inte är upptagen av rallyfolket.

– Så under februari kommer vi att få en skjuts i statistiken och det behöver vi. Och kanske vi kan få in lite privatflyg också, säger Ceder.

Flyglinjen kommer att gå som vanligt, dessutom sätter man in en extratur på söndagen för att ta rallyentusiaster till Arlanda.

– Tanken är att folk som kommer hit till rallyt torsdag och fredag kan åka hem på söndag, säger flygplatschef Henric Ceder.

Att många varit vana vid att flygplatsen tidigare hållits stängd 10–12 dygn i samband med rallyt har Ceder märkt av då folk ringt och undrat hur det blir i år. Nu har han kunnat lugna dem med att flygtrafiken kommer att gå som vanligt nu när banan inte är upptagen av rallyfolket.

– Så under februari kommer vi att få en skjuts i statistiken och det behöver vi. Och kanske vi kan få in lite privatflyg också, säger Ceder.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.