2016-01-20 17:34

2016-01-20 17:34

Halverat rallybidrag

HAGFORS: Efter flytten av serviceplatsen

Kommunen drar ner bidraget till årets rally med 400 000 kronor. Det är en halvering av sponsringen jämfört med i fjol och en följd av att serviceplatsen och shake down flyttas från Råda.

Direkt efter att beskedet om förändringen kom från Rally Sweden i september pratades det om att kommunen skulle se över sponsringen av rallyt. I avtalet på 800 000 kronor ifjol ingick att serviceplatsen ska vara i Hagfors men utan den befaras att man tappar i intresse från rallypubliken - och därmed intäkter till kommunen.

– Det märks skillnad. Vi har till exemepl inga teambokningar i år, de bokas in i Karlstad. De stod för runt en fjärdedel av våra bokningar, säger Linda Edvardsson vid turistbyrån som förmedlar privata boenden under rallyt.

I fjol förmedlades 676 gästnätter fördelade på 197 personer och 70 boenden. Hittills har man förmedlat 101 gästnätter fördelat på 40 personer och 20 boenden.

– Det är ju flera veckor kvar så det blir förhoppningsvis fler, säger Linda.

Direkt efter att beskedet om förändringen kom från Rally Sweden i september pratades det om att kommunen skulle se över sponsringen av rallyt. I avtalet på 800 000 kronor ifjol ingick att serviceplatsen ska vara i Hagfors men utan den befaras att man tappar i intresse från rallypubliken - och därmed intäkter till kommunen.

– Det märks skillnad. Vi har till exemepl inga teambokningar i år, de bokas in i Karlstad. De stod för runt en fjärdedel av våra bokningar, säger Linda Edvardsson vid turistbyrån som förmedlar privata boenden under rallyt.

I fjol förmedlades 676 gästnätter fördelade på 197 personer och 70 boenden. Hittills har man förmedlat 101 gästnätter fördelat på 40 personer och 20 boenden.

– Det är ju flera veckor kvar så det blir förhoppningsvis fler, säger Linda.