2016-01-14 15:29

2016-01-14 15:30

Fler brandmän ingen extraordinär kostnad

HAGFORS

Utökningen av räddningstjänsten i Ekshärad är ingen extraordinär kostnad enligt asylersättningsförordningen.

Det anser Migrationsverket som avslagit kommunens ansökan om 480 000 kronor.

Kommunen har överklagat Migrationsverkets beslut då man menar att ökningen av räddningstjänsten i Ekshärad är en strukturell merkostnad och en uteslutande konsekvens av etableringen av de flyktingboenden som gjordes i Ekshärad under kort tid.

Utökningen var fyra nya deltidstjänster, en till varje räddningsstyrka vilket säkrade insatser med rökdykare utan att behöva vänta in förstärkning. Utökningen började gälla från 1 augusti i fjol och för 2015 sökte kommunen 150 000 kronor i ersättning samt 330 000 för 2016.

Det anser Migrationsverket som avslagit kommunens ansökan om 480 000 kronor.

Kommunen har överklagat Migrationsverkets beslut då man menar att ökningen av räddningstjänsten i Ekshärad är en strukturell merkostnad och en uteslutande konsekvens av etableringen av de flyktingboenden som gjordes i Ekshärad under kort tid.

Utökningen var fyra nya deltidstjänster, en till varje räddningsstyrka vilket säkrade insatser med rökdykare utan att behöva vänta in förstärkning. Utökningen började gälla från 1 augusti i fjol och för 2015 sökte kommunen 150 000 kronor i ersättning samt 330 000 för 2016.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.