2016-01-13 16:59

2016-01-13 16:59

Åtal för felaktiga tidrapporter

HAGFORS

En tidigare kommunanställd åtalas för bedrägeri och urkundsförfalskning samt försök till bedrägeri i tre fall efter att ha lämnat felaktiga tidrapporter.

Personen fick ut 15 000 kronor i lön i ett fall och försökte vid ytterligare tre tillfällen få ut sammanlagt 81 000 kronor men blev i stället polisanmäld av kommunen. Tjänstgöringsrapporter hade även signerats med annan persons namn i attesteringsfältet, därav åtalet för urkundsförfalskning.

Personen fick ut 15 000 kronor i lön i ett fall och försökte vid ytterligare tre tillfällen få ut sammanlagt 81 000 kronor men blev i stället polisanmäld av kommunen. Tjänstgöringsrapporter hade även signerats med annan persons namn i attesteringsfältet, därav åtalet för urkundsförfalskning.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.