2016-01-12 19:53

2016-01-12 19:53

Skolbyggnad kan byggas om till hotell

HAGFORS: "Vi ska försöka göra något bra av det"

Den gula trevåningsbyggnaden som tidigare var mellanstadiedelen vid Sättraskolan kan bli ombyggt till hotell och tillfälligt boende, enligt en ansökan om förhandsbesked för bygglov som Hermansson i Hagfors Fastigheter AB lämnat in till miljö- och byggkontoret.

– Vi spånar om olika möjligheter att använda det stora huset. Det är synd att det ska stå så vi ska försöka göra något bra av det, säger Tony Hermansson.

En tanke är att det kan komma att användas som elevboende. Det finns ju idrottsgymnasium i Hagfors och vad han hört så kan det bli brist på boende för elever. Plusboende är att annat mer långsiktigt alternativ.

36 klassrum

Enligt ritningar handlar om tolv tidigare klassrum på varje våningsplan som kan bli boende. I källaren blir det bland annat tvättstuga och i byggnaden på andra siden skärmtaket är det tänkt bli matsal. Byggstart är planerad till 1 februari och beräknas kosta 1,5 miljoner kronor.

– Det är inget bestämt men det kan vara bra att ha förberett och göra om för hela fastigheten på en gång när vi ändå är i gång, säger Tony Hermansson.

I en annan ansökan om handlar det om att ändra användningsområde från skola till industri för den gamla matsalen, köket och angränsande utrymme där Hermanssons bygger upp den egna verksamheten; Hagfors snickeri som man flyttat från järnverksområdet.

– Vi spånar om olika möjligheter att använda det stora huset. Det är synd att det ska stå så vi ska försöka göra något bra av det, säger Tony Hermansson.

En tanke är att det kan komma att användas som elevboende. Det finns ju idrottsgymnasium i Hagfors och vad han hört så kan det bli brist på boende för elever. Plusboende är att annat mer långsiktigt alternativ.

36 klassrum

Enligt ritningar handlar om tolv tidigare klassrum på varje våningsplan som kan bli boende. I källaren blir det bland annat tvättstuga och i byggnaden på andra siden skärmtaket är det tänkt bli matsal. Byggstart är planerad till 1 februari och beräknas kosta 1,5 miljoner kronor.

– Det är inget bestämt men det kan vara bra att ha förberett och göra om för hela fastigheten på en gång när vi ändå är i gång, säger Tony Hermansson.

I en annan ansökan om handlar det om att ändra användningsområde från skola till industri för den gamla matsalen, köket och angränsande utrymme där Hermanssons bygger upp den egna verksamheten; Hagfors snickeri som man flyttat från järnverksområdet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.