2015-12-16 16:52

2015-12-16 16:52

Barn tipsar om drömlekplatsen

HAGFORS

Kommunen kommer ta in tips och idéer från barn när det gäller hur en lekplats bör utformas. 1,6 miljoner kronor är avsatt för 2016–18 till ny lekutrustning och renovering av lekplatser.

Först ut att rustas upp under 2016 är lekplatsen på Skolvägen i Ekshärad, året därpå kommer de mindre lekplatserna att ses över och 2018 är dags för Blinkenbergsparken att få ett lyft.

Barnen ska bland annat få rita hur deras drömlekplats ser ut, teckningar som sen blir till en utställning. Man ska även skapa en bra dialog med barnen och deras föräldrar i arbetet med att utforma lekplatserna.

Först ut att rustas upp under 2016 är lekplatsen på Skolvägen i Ekshärad, året därpå kommer de mindre lekplatserna att ses över och 2018 är dags för Blinkenbergsparken att få ett lyft.

Barnen ska bland annat få rita hur deras drömlekplats ser ut, teckningar som sen blir till en utställning. Man ska även skapa en bra dialog med barnen och deras föräldrar i arbetet med att utforma lekplatserna.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.