2015-11-19 19:34

2015-11-19 19:34

Hotellet är sålt, blir asylboende

UDDEHOLM: Kapacitet för ett par hundra personer

Uddeholms hotell blir flyktingförläggning. Det är i alla fall målet för den nye ägaren sedan en försäljning blev klar på onsdagen.

– Vi hade hoppats att det skulle bli nån som ville driva hotellet vidare men tyvärr är det inte så, säger Louise van den Berg.

– Vi har pratat en tid om att vi ska sälja. Jag har fyllt 65 och vi har jobbat jättemycket här i tio år och tänkte att vi skulle njuta lite, säger Louise van den Berg som drivit hotellet tillsammans med Frederik Naber.

– Så nu flyttar vi ut vid årsskiftet, säger Louise van den Berg.

Köpare är en man från Gävle med ett fastighetsbolag bakom sig. Enligt mäklare Bengt Pettersson har annonseringen varit inriktad på utlandet men sedan 8 oktober har det tidigare brukshotellet med 56 rum fördelat på huvudbyggnaden och tre annex varit utlagd på Blocket.

Att en hotellanläggning av den här storleken så snabbt hittat en köpare är kanske inte så konstigt, med tanke på den stora efterfrågan på asylboende som råder i landet.

Flygplatskontoret

Ytterligare en fastighet som skulle kunna omvandlas till asylboende lades ut till försäljning under onsdagen. Det är kontorsbyggnaden vid flygplatsen som Jan van Bremen köpte 2009. Det handlar om ett komplex i tre plan med 31 kontorsrum och en restaurang på övervåningen.

– Det känns inte bra att sälja byggnaden, den är perfekt, men här finns ingen kontakt med skolan så vi ska flytta verksamheten till Karlstad för att komma närmre universitetet. Jag har försökt i sex år att få personer med IT-kunskap till byggnaden men har bara sex personer och det är för lite, säger van Bremen som redan haft en intressent som hört av sig.

I Hagfors kommun finns för närvarande drygt 600 personer boende i Migrationsverkets förläggningar. Klart sedan tidigare är att Björns värdshus i Råda blir boende med 65 platser. Hur många som tillkommer när Uddeholms hotell blir asylboende är inte klart men det kan bli fråga om ett par hundra personer med tanke på den kapacitet som finns i anläggningen.

– Det ökar naturligtvis trycket på kommunens verksamhet när det gäller exempelvis skolor och förskolor. men en positiv effekt är att det skapar arbetstillfällen, säger kommunens flyktingsamordnare Göran Eriksson, tillika ordförande i barn- och bildningsutskottet.

– Vi har pratat en tid om att vi ska sälja. Jag har fyllt 65 och vi har jobbat jättemycket här i tio år och tänkte att vi skulle njuta lite, säger Louise van den Berg som drivit hotellet tillsammans med Frederik Naber.

– Så nu flyttar vi ut vid årsskiftet, säger Louise van den Berg.

Köpare är en man från Gävle med ett fastighetsbolag bakom sig. Enligt mäklare Bengt Pettersson har annonseringen varit inriktad på utlandet men sedan 8 oktober har det tidigare brukshotellet med 56 rum fördelat på huvudbyggnaden och tre annex varit utlagd på Blocket.

Att en hotellanläggning av den här storleken så snabbt hittat en köpare är kanske inte så konstigt, med tanke på den stora efterfrågan på asylboende som råder i landet.

Flygplatskontoret

Ytterligare en fastighet som skulle kunna omvandlas till asylboende lades ut till försäljning under onsdagen. Det är kontorsbyggnaden vid flygplatsen som Jan van Bremen köpte 2009. Det handlar om ett komplex i tre plan med 31 kontorsrum och en restaurang på övervåningen.

– Det känns inte bra att sälja byggnaden, den är perfekt, men här finns ingen kontakt med skolan så vi ska flytta verksamheten till Karlstad för att komma närmre universitetet. Jag har försökt i sex år att få personer med IT-kunskap till byggnaden men har bara sex personer och det är för lite, säger van Bremen som redan haft en intressent som hört av sig.

I Hagfors kommun finns för närvarande drygt 600 personer boende i Migrationsverkets förläggningar. Klart sedan tidigare är att Björns värdshus i Råda blir boende med 65 platser. Hur många som tillkommer när Uddeholms hotell blir asylboende är inte klart men det kan bli fråga om ett par hundra personer med tanke på den kapacitet som finns i anläggningen.

– Det ökar naturligtvis trycket på kommunens verksamhet när det gäller exempelvis skolor och förskolor. men en positiv effekt är att det skapar arbetstillfällen, säger kommunens flyktingsamordnare Göran Eriksson, tillika ordförande i barn- och bildningsutskottet.