2015-11-05 16:20

2015-11-05 16:20

Hittade stulen båt till salu

HAGFORS: Man åtalad för häleri

Hagforskvinnan hittade sin stulna båt utannonserad på Blocket.
Nu har säljaren åtalats för häleri.

Det var i början av augusti som en kvinna i Hagfors upptäckte en annons på säljsajten Blocket. Det som hade lagts ut till försäljning var hennes båt – som hade stulits en knapp månad tidigare vid en sjö i norra Värmland.

Hon stämde träff med säljaren, och kunde där identifiera båten. Då ringde hon polisen, som snabbt ryckte ut och grep mannen. Han togs med till polishuset där han förhördes innan han senare försattes på fri fot.

Nekar till brott

På torsdagen åtalades den 29-årige säljaren misstänkt för häleri. Mannen, som är hemmahörande i en mindre kommun i Värmland, nekar till brott.

Hans egen förklaring?

– Han säger att han köpt båten, för några tusen kronor, säger Linda Karlsson, åklagare i målet.

Men det finns ett problem med den förklaringen. Det påstådda köp som mannen berättat om skedde nämligen en hel månad innan båten stals.

Det var i början av augusti som en kvinna i Hagfors upptäckte en annons på säljsajten Blocket. Det som hade lagts ut till försäljning var hennes båt – som hade stulits en knapp månad tidigare vid en sjö i norra Värmland.

Hon stämde träff med säljaren, och kunde där identifiera båten. Då ringde hon polisen, som snabbt ryckte ut och grep mannen. Han togs med till polishuset där han förhördes innan han senare försattes på fri fot.

Nekar till brott

På torsdagen åtalades den 29-årige säljaren misstänkt för häleri. Mannen, som är hemmahörande i en mindre kommun i Värmland, nekar till brott.

Hans egen förklaring?

– Han säger att han köpt båten, för några tusen kronor, säger Linda Karlsson, åklagare i målet.

Men det finns ett problem med den förklaringen. Det påstådda köp som mannen berättat om skedde nämligen en hel månad innan båten stals.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.