2015-10-09 16:58

2015-10-09 16:59

Prisvärt arbete

SUNNEMO: Ett vinnande återvinningsengagemang

På förskolan Solrosen i Sunnemo var det fest under fredagen. Då var det prisutdelning i Kartongkampen, en rikstäckande skoltävling på temat återvinning.

I den första av tre etapper fick nämligen Solrosen andrapriset för sitt tävlingsbidrag. Det handlade om att hitta på något fyndigt vad förpackningarna sa när barnen lämnade dem på återvinningsstationen.

”Nu blir det nya kartonger. Ska vi vänta, eller?” var Sunnemobarnens bidrag.

– Barnen har blivit väldigt inspirerade under kartongmatchen. De pratar återvinning hemma och lär sina föräldrar hur man hanterar kartonger som ska till återvinning, berättar förskollärare Lena Josefsson.

Solrosen har 27 barn inskrivna och fler är på gång inom kort, enligt personalen som gläds åt den goda återväxten i Sunnemobygden.

I den första av tre etapper fick nämligen Solrosen andrapriset för sitt tävlingsbidrag. Det handlade om att hitta på något fyndigt vad förpackningarna sa när barnen lämnade dem på återvinningsstationen.

”Nu blir det nya kartonger. Ska vi vänta, eller?” var Sunnemobarnens bidrag.

– Barnen har blivit väldigt inspirerade under kartongmatchen. De pratar återvinning hemma och lär sina föräldrar hur man hanterar kartonger som ska till återvinning, berättar förskollärare Lena Josefsson.

Solrosen har 27 barn inskrivna och fler är på gång inom kort, enligt personalen som gläds åt den goda återväxten i Sunnemobygden.