2015-10-07 10:57

2015-10-07 10:57

Ullas aftaskaffe en succé

EDEBÄCK: Mer än fullt hus i bygdegården

– Bullarna har jag bakat i dag. 135 stycken. Jag klev upp halv fem och knôdd. Och de 130 småkakorna bakade jag i söndags, sa 78-åriga Ulla Hagél medan gästerna till hennes populära aftaskaffe i Edebäcks bygdegård strömmade in.

Vid tisdagens aftaskaffe insåg Ulla och hennes medhjälpare ganska snabbt att sittplatserna inte skulle räcka till.

– De första gästerna kom redan fem över ett, sa Ulla som hade satt ut klockan två som starttid.

Extrastolar och bord plockades fram från olika håll för att bereda plats åt alla. Ja nästan alla, några vände och sa att de skulle komma tillbaka nästa gång i stället.

När det var dags att börja servera kaffe var det cirka 140 personer som väntade på fikat och underhållningen. Så det blev sjåigt för Ulla och hennes 85-åriga storasyster Stina Ruhdin då det under vårens tre sittningar som mest varit 102 gäster vid kaffeborden.

20 kronor för kaffe, hembakat bröd och underhållning säger väl allt om att det inte är förtjänsten som driver Ulla. Idén hon fick den där natten hon inte kunde sova var ju att skapa en mötesplats där man kan umgås under trivsamma former några eftermiddagstimmar. Och visst var hon rätt ute.

Vid tisdagens aftaskaffe insåg Ulla och hennes medhjälpare ganska snabbt att sittplatserna inte skulle räcka till.

– De första gästerna kom redan fem över ett, sa Ulla som hade satt ut klockan två som starttid.

Extrastolar och bord plockades fram från olika håll för att bereda plats åt alla. Ja nästan alla, några vände och sa att de skulle komma tillbaka nästa gång i stället.

När det var dags att börja servera kaffe var det cirka 140 personer som väntade på fikat och underhållningen. Så det blev sjåigt för Ulla och hennes 85-åriga storasyster Stina Ruhdin då det under vårens tre sittningar som mest varit 102 gäster vid kaffeborden.

20 kronor för kaffe, hembakat bröd och underhållning säger väl allt om att det inte är förtjänsten som driver Ulla. Idén hon fick den där natten hon inte kunde sova var ju att skapa en mötesplats där man kan umgås under trivsamma former några eftermiddagstimmar. Och visst var hon rätt ute.