2015-09-30 18:59

2015-09-30 18:59

Sagostig totalförstörd

NORRA RÅDA: "Det är ju så meningslöst"

– Vem är det som gör så här? Det är ju helt meningslöst att förstöra på det här viset, säger Stig Sandberg när han visar runt på sagostigen han byggt upp under två års tid. Eller rättare sagt, spillrorna av det som en gång var.

Det handlar om över 200 föremål som Stig placerat ut längs en 800 meter lång skogslinga. Träbitar och stubbar från skogen har fantasifullt kompletterats med enkla saker han haft hemma eller kommit över på loppis och på så vis skapat figurer och installationer.

Tomtar och troll

Här har funnits tomtar och troll liksom anspelningar på kända personer, som kronprinsessparet och deras Estelle. Även en del seriefigurer har fått ta plats i skogen, som exempelvis Kronblom och på ett ställe stod en harpa med Harpo Marx bredvid. Av en lång. lite svängd stam hade Stig gjort en giraff.

– Det går att göra mycket av det som finns, säger Stig.

Populärt utflyktsmål

När han började placera ut sina alster visste han inte hur det skulle tas emot. Han behövde inte oroa sig någon längre stund, det blev väldigt uppskattat och ju mer föremål som kom till desto mer spred det sig om sagostigen i Råda. Många barnfamiljer och förskolor har varit här liksom att turister vid campingplatsen har tipsats om den populära sagostigen.

Totalförstört

Men i torsdags fick Stig en smärre chock när han kom till sagostigen. Hälften av figurerna var sönderslagna och på lördagen var nästan allt förstört. På måndagen hade det varit dit någon igen och flyttat om allt.

– Det är ju så meningslöst. Det kan ju inte bli mer än trasigt, säger Stig som i nuläget inte vet vad han ska göra; bygga upp på nytt eller låta det onda vinna över det goda.

Det handlar om över 200 föremål som Stig placerat ut längs en 800 meter lång skogslinga. Träbitar och stubbar från skogen har fantasifullt kompletterats med enkla saker han haft hemma eller kommit över på loppis och på så vis skapat figurer och installationer.

Tomtar och troll

Här har funnits tomtar och troll liksom anspelningar på kända personer, som kronprinsessparet och deras Estelle. Även en del seriefigurer har fått ta plats i skogen, som exempelvis Kronblom och på ett ställe stod en harpa med Harpo Marx bredvid. Av en lång. lite svängd stam hade Stig gjort en giraff.

– Det går att göra mycket av det som finns, säger Stig.

Populärt utflyktsmål

När han började placera ut sina alster visste han inte hur det skulle tas emot. Han behövde inte oroa sig någon längre stund, det blev väldigt uppskattat och ju mer föremål som kom till desto mer spred det sig om sagostigen i Råda. Många barnfamiljer och förskolor har varit här liksom att turister vid campingplatsen har tipsats om den populära sagostigen.

Totalförstört

Men i torsdags fick Stig en smärre chock när han kom till sagostigen. Hälften av figurerna var sönderslagna och på lördagen var nästan allt förstört. På måndagen hade det varit dit någon igen och flyttat om allt.

– Det är ju så meningslöst. Det kan ju inte bli mer än trasigt, säger Stig som i nuläget inte vet vad han ska göra; bygga upp på nytt eller låta det onda vinna över det goda.